slide show


Min lilla Eliases Thure...

Publicerat 2012-10-31 14:08:00 | i kategori Emmie | 2 kommentarer


Japp, som ni märkt så har jag inte skrivit så mycket om ridningen just nu...
 
Det är såhär att jag har slutat på Thure av olika anledningar, så det kändes inte rätt så fick därmed sluta...
Jag kommer inte sluta med ridningen utan kommer då tillbaka till ridskolan till våren igen...
 
Kommer inte glömma våran korta tid tillsammans,
 
 
En liten bildbomb från våra stunder...
 
Känns jobbigt just nu men ändå som rätt val.
 
/Emmie

Dressyr för tränare!

Publicerat 2012-10-30 22:39:53 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Red dressyr idag för tränare! :D Jättekul var det faktiskt! Övade på att han skulle gå frammåt och galoppfattningar, ställa ytter och rakställa! Lärde mig faktiskt en hel del! Som jag inte tänker glömma! xP
 
Tror det kommer bli en toppen dag imorgon med Malin & Josefin! Ridning på ridskolan, sen dra hem till mig, heheh! VÄRLDENS GEEKS!! Vi ska gå bus eller godis ;P (tjoooocka?!XD) Sen sover vi hos mig, och sen upp tidigt och så kör pappa oss till stallet! Malin ska alltså följa med och kolla när jag hoppas Sonic!!
 
Måste sluta nu, skypear med Malin och så! Har tyvärr ingen bild..! Så ni får tyvärr ett "bildlöst" inlägg :(
 
/Alva

Sitter helt ensam...

Publicerat 2012-10-30 21:16:00 | i kategori Emmie | 1 kommentarer


Haha skojja, nej men kom precis hem från kista gallerian och kolalt lite i butiker och kollat på en bio, haha...
 
Men som jag och min mormor gick runt där så hittade vi en sjukt snygg jacka :
Lite dålig bild menmen
Men prövade den och var jääääteesköön! var en riktig dunjacka så perfa till vintern!
 
Får se hur ag känner imorgon! (Y)
 
/Emmie

Klättrat och käkat!

Publicerat 2012-10-30 13:38:08 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Klättrade och det gick väl helt okej xP Hahah failade 2 första försöken! Men sen klättrade jag hela vägen upp! :D
Sen käka vi på Forno romano! Yummi yummi med pizza! 
 
 
Nu ska jag bara ta det lugnt, sen om en timme ska jag duscha och fixa mig. Innan 16 bär det av till stallet!
 
/Alva

Bästa ridbyxorna, någonsin!

Publicerat 2012-10-30 11:00:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


I våras köpte jag nya ridbyxor. De bästa och finaste ridbyxor jag någonsin haft! De är helt underbara!
Stor HISS till Hööks ridbyxor Calabria CRW! De är så bra passform och älskar modellen! Inte värsta high waist som går upp ovanför vaneln utan perfekt passform och perfekt "waist"! Inte low waist och inte high waist, en perfekt blandning! Helskodda är de och det bästa av Allt! Inte "spännen" längst ner på ridbyxorna, så att det sticker ut värdens buckla nere vid smalbenet under ridstrumporna!
 
 
Jag har de i svart, skulle egentligen haft de i marin, men de hade de inte och jag pallade inte vänta! Heheh!
Men fortfarande så GALET nöjd med dessa! Har tvättat de massa, massa gånger och fortfarande så är de i lika fint skick!!??
 
Inte sånna ridbyxor som efter 3 ridpass hänger i baken och sitter helt uselt, de håller passformen länge, länge!!
 
Jag är ca 165 cm lång och har de i storlek 150! Hahah.. Men det funkar, med ridstrumpor! För jag är ju väldigt smal och så,, så 160 storleken passar inte riktigt :// Menmen! Jag kämpar för att gå upp i vikt och det har jag verkligen gjort också! Men fortsätter med det!! Målet är inte att bli fet, utan en bra och ganska "normal" vikt för min ålder och längd!
 
Jag tycker att om ni ska köpa nya ridbyxor, köp dessa! Så snygga, sköna och bra passform! LIIKE!
 
Och! Ridbyxorna är dekorerade med Swarovski stenar...:
 
 
/Alva

Ångrat mig!

Publicerat 2012-10-30 10:01:35 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Heheh! Lite bättre humör nu och så! Tar bussen till klätterverket där mamma, syrran och syrrans kompis väntar!
Bussen går om en kvart! Så måste jalla!
 
 
 
/Alva

Ingen klättring för mig...

Publicerat 2012-10-30 09:37:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Skulle ju åkt med mamma, syrran & syrrans kompis, men hörde tydligen inte att mamma sa att man var tvungen att ha "mjukiskläder". Så jag kom ner i hallen precis när vi skulle åka med jeans och då blev allting typ kaos för alla mina "mjukiskläder" är typ i tvätten och så. Så jag valde att inte följa med för att jag tydligen inte kan klättra i jeans. Skitsnack. Såklart att jag kan det!!!!!!! Ah... Och så om jag skulle följa med var jag tvungen att äta macka och heheh. Jag är kräsen så jag gillar inte macka! Eller i vissa lägen så blir det bara äckligt. - På utflykter och sånt. 
Känns ju väldigt tråkigt att sitta hemma och glo hela dagen till typ klockan 16... Mamma sa också att hon inte kunde skjutsa mig till stallet och att de kommer hem klockan 16. Smällde igen dörren och åkte. 
Ja, den här dörren kan ju bara inte börja bättre. ://
 
Nu ska jag spela hästspel och deppa för mig själv. Sen ska jag väl kolla upp bussar till stallet. Hoppas ni får en bättre morgon än jag.....
 
 
Får ialfl träffa Sonic sen! ^^
 
/Alva

Fyy på mig!

Publicerat 2012-10-29 23:58:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Skypeade först med Malin men sen dissade jag henne för det gick inte att spela hästspelet samtidigts som skype, för då laggade spelet jättemycket :// Så då sa jag att vi kunde skypea lite senare..
Men jaha, gissa... Jag glömmer såklart bort tiden och sitter och geekar hästspel i 3 timmar. Fyfan. Fyy vad jag känner mig som väärsta nolifern! Hahah.. Ah, nu blev det så. Ångrar det totat!
 
Sen när jag kollar på klockan och bah "OOOH SHIT". Sparar och stänger direkt av! Går in på skype och fb för att kolla upp med Malin.. Malin har loggat ut :( Åååh vad jag känner mig taskig!! Verkligen jättejätte taskig!!
 
Imorn ska jag först på förmiddagen kanske åka och klättra med mamma, syrran och syrrans kompis! Hahah, då får jag visa upp min osmidighet! (Ska klättra på något klätterverk typ...:p)
Sen åker jag till stallet så jag är framme kanske 16:00? Hoppas mamma kan skjutsa mig!!:3
 
Fixar Sonic och värmer upp 30 min innan min dressyrträning! Sen rider jag för tränare 18:00-18:30! Ska bli kul! Tror det blir ett ganska lärorikt ridpass?? Hoppas det! Att jag får mycket utav det! :)
 
Jani, nu måste jag faktiskt gå och lägga mig, upp tidigt imorn DX 8:00!!! AAAH! Hahah! Ska åka tilll klätterverket typ 9:30! :00 Och syrrans kompis kommer hit 8:00 (grannen) och käkar frukost! Sen drar vi antar jag! 
 
God natt allihopa!
Förlåt Malin :( <3
 
 
/Alva

UGGsen är häär!

Publicerat 2012-10-29 19:02:05 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Äntligen är mina UGG´s hemma! Det tog sin lilla tid att få de hem, men värt det var det ändå! 
Hahah, känner mig som värsta storfoten i de just nu! För jag har skostorlek 39 och är 165 cm lång! Venne, men jag tycker att mina fötter är stora.. Hade Lugnt hellre velat ha 37-38 som jag hade förut! Dumma fötter som aldrig vill sluta växa! 
 
Aja! Ialfl nöjd med mina UGG´s! Här har ni en liten bild på de...: (Hehhe suddig :3)
 
 
Fick alfl det som vi hade beställt! Det är ju liksom huvudsaken! Hahah! Så man inte får en kartong hem med papper i!? 
 
Näni, nu tänkte jag kolla om typ Malin eller någon vill skypea, sen så ska jag geeka hästspel som jag fick låna av Josefin! Tönt jag är! Aja! Hästnörd kallas det. :P
 

Ha en bra kväll bloggläsare! :D
 
 
/Alva

Nu är vi på G! :D

Publicerat 2012-10-29 19:00:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


På sista tiden med Sonic i dressyren så har jag varit väldigt, hm.. Obestämd och o-organiserad... Inte haft någon som helst plan på vad jag ska göra utan mest ridit runt på "måfå."
Idag så red jag i ridhuset, först så var det som vanligt, Sonic lyssnade okej bra på mig, men ah.. Långt ifrån att gå fint och verkligen lyssna på mig! och typ alla mina hjälper! Mitt mål med Sonic i dressyren är att han ska bli riktigt lyhörd med mina hjälper, fina övergångar, skänkelvikningar, galoppfattningar osv.
 
Men det får man ju givetvis inte gratis! Men egentligen, att behöva kämpa lite och ha ett mål! Det är ju vad jag vill, annars utvecklas jag ju inte!!
 
Sonic kan gå fint, det vet jag! Men jag kan inte påstå att jag lyckats helt än. Men nu är vi en bit påvägen!
Efter en stund på mitt ridpass bestämde jag mig. Det måste bli ett slut på den här dåliga ridningen och att bara rida runt på "måfå": Jag bad Josefin att ge mig lite tips på en övning och hon gav mig en jättebra. Lite skänkelvikningar i skritt och lite galopp halva varvet. En bra och basic övning liksom!
 
Sonic började först i första försöket av skänkelvikningen blev det ganska fail. Fick ingen bra framåtbjudning osv. Men sen i andra försöket så daska jag till med spöet och bestämde mig, han ska göra en fin skänkelvikning!
Skänkelvikningen gick jättebra och det känns verkligen som att Sonic började lyssna mer på mig. Sen så fjantade han sig lite och försökte slippa undan arbetet. Om man ska avgöra vem som är boss av mig och Sonic så är det nog just nu lite mer Sonic än mig i Vissa lägen. Bara i dressyren tror jag.. Hahah. Men det är min svagaste grej liksom, jag Måste bli bättre i dressyren! Jag jobbar på det och för varje gång så ger det lite resultat! 
 
Sen så blev Sonic mjukare och mjukare. Han började liksom ge med sig. Det var verkligen skönt. Nu är vi en liten bit på vägen i dressyren! Känns riktigt bra! Och imorgonkväll ska jag rida dressyrträning med Sonic för tränare! Känns ju riktigt bra och passande! Behöver tips på övningar osv.!
 
Ganska nöjd med idag! Nu är det slut för mig på min "latridning" i dressyren! Jag måste verkligen ta dressyren på mer allvar! För de typ 3 senaste dressyrpassen har gått ganska dålig med Sonic. Sonic gör inga fel! Bara jag som liksom har haft lite tråkig inställning till dressyren ibland! :p Men ändring ska ské! Och nu är min inställning till det hela mycket bättre! 
 
(Högra skänkeln lång bak för skulle göra någon flyttagrej tror jag! ;-))
 
Vill inte ha några negativa kommentarer på det här inlägget! Bara posetiva isåfall! :) Känner inte för att bli nertryckt! Men jag tror nog inte att ni fina bloggläsare skulle lämna några taskiga kommentarer! Ni är bästa finaste bloggläsare! :D
 
Vet att inlägget blev vääldigt kaos och o-organiserat! Hahah.... Men lite så jag är ibland, inte helt organiserad och lite galen människa! Jag är inte en sån som gör allt perfekt 24/7....
 
Känner mig faktiskt riktigt nöjd med idag, känns som att jag lärde känna han ännu ännu mer idag!
 
 
/Alva

Hos Josefin!

Publicerat 2012-10-29 17:10:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Varit i stallet nu och så! Ridpasset gick,, hm...Lite blandat kan jag säga! Men myycket bättre mot slutet ;D
Nöjd med min och Sonic´s insatts när jag bestämde mig för att ta "mig själv i kragen!"
 
Är hemms hos Josefin nu, kööööer över bron hem till mig! Så får helt enkelt vänta och se när det verkar bli mindre köer och sen tar jag bara bussen, om inte mamma kan hämta mig!? Hoppas!! :3
 
Så nu är jag hemma hos Josefin tills att köerna minskar och så! Så kan jag åka hem sen! Men nu bakar vi kakor!!!!
Vaniljdrömmar!! :D
 
 
Skriver senare om hur ridpasset gick idag!;)
 
/Alva

Skalet beställt!

Publicerat 2012-10-29 13:00:00 | i kategori Alva | 1 kommentarer


Klicka för full storlek!
 
Klicka för full storlek!
Klicka för full storlek!
Klicka för full storlek!
 
Yey! Pappa beställde skalet till mig igårkväll! Elr, ah han sa det ialfl! xP Hahah nu får jag värsta paniken! Måste checka med han att han verkligen valde rätt nu! :3 Men det tror jag nog! ;)
 
/Alva

Planer för Höstlovet

Publicerat 2012-10-29 10:00:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Måndag: Ska till Sonic, iingen aning vad jag ska göra, men skulle tro dressyr!
 
Tisdag: Ska till Sonic, tror jag ska rida dressyrträning 18:00, åker väl ut så jag är framme typ klockan 13:00 eller 14:00 så har jag massa tid och mocka, höpåsar, foderhinkar, fixa Sonic och rida fram!
 
Onsdag: Ridskolan på kvällen! Tror det är dressyr på schemat! Tror det blir kul!
 
Torsdag: Sonic! Tanken är att jag ska hoppa, och frihoppning i ridhuset är 10:00-12:00 eller så var det 10:00-11:00!
Ialfl, vill ha någon med mig... Vet inte om Josefin vill följa med, men skulle vara Toppen! Eftersom att hon ska leda Bronco eftersom att han har en hovböld så kanske hon inte har lust att åka till stallet 8:30... Men skulle vara helt Underbart snällt av henne om hon kunde följa med! 
 
Fredag: Skönt! Inga planer alls ännu! Antagligen förbereda inför Lördagen!
 
Lördag: Halloweenfest! Vänner till familjen kommer och vi har den årliga halloweenfesten hemma hos oss! Ska bli kul! Amandas och min familj har en tradition att ha halloweenfest varje år! Men andra kommer också!
 
Söndag: Antagligen ladda för skolan... Urs, längtar verkligen inte tills den här dagen kommer, skola, blää..
 
Så ser min vecka ut, ridning 4 dagar lite annat de andra dagarna! Kommer säkert bli en hel del andra grejer än vad som står här nu! Resten av familjen är ju lediga, så de kanske har några planer också som jag inte vet om ännu osv.!
 
 
/Alva

Stallets planer för idag!

Publicerat 2012-10-29 10:00:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


God morgon på er alla!
Mamma skjutsar mig och Josefin till stallet idag! Lyxx faktistk! Slipper vi åka buss! Det har man väl aldrig något emot! Vi får åka buss hem sen förmoligen!
 
Planen ser nog ungefär ut såhär för stallet idag!
 
1. Kolla in i stallet och se lite där, kanske läsa lite i stallboken, se om någon har skrivit något, kolla tavlan och så!
2. Mocka!!
3. Höpåsar
4. Foderhinkar!
5. Lunch! x3
6. Hämta in Sonic & Bronco!
7. Jag rider Sonic och Josefin Bronco! Antar att jag rider dressyr, OM det inte skulle vara så att Josefin har lust att gå med när jag rider ut, men helt ärligt så är jag inte så säker på att hon har lust med det, men kan ju alltid frågaxP
Eller så kan jag rida markarbete på utebanan om det är okej underlag? Ah, jag vet inte! Tar nog beslutet i stallet sen!
 
 
Sonic lille sötis! 
 
/Alva

Skypear!

Publicerat 2012-10-28 22:35:52 | i kategori Alva | 0 kommentarer


 
Malin och Midnight från träningstävlingen 30 september! Saknar den tränignstävlingen! Hade utan tvekan velat spola tillbaka tiden till när jag stod utanför ridhuset och att få sitta upp, rida fram och göra om allt igen... Göra det bättre och inte göra de dära "big misstakes" som jag gjorde då!
 
Malin kanske hänger med och kollar när jag hoppas med Sonic på Torsdag! Kul! Emmie skulle kanske ha följt med och tittat på när jag red någon dag den här veckan, men Emmie kunde tyvärr inte någon av dagarna jag ska rida Sonic :/ Så nu ska Malin kanske följa med istället! 
 
 
/Alva

Hola mis amigos!

Publicerat 2012-10-28 22:01:36 | i kategori Emmie | 0 kommentarer


Sitter nu vid datan.. haha ;-)
 
Kvällen har vart lååång haha, nej men först så gick jag Emma och Linus till Ica för köpa lite godis, haha vi drog hem sen gjorde vi egen "Ben & Jerry" om jag får säga själv, jävligt goooood.
 
 
Skulle kollat på Paranormal activity men det gick inte riktigt som tänkt så vi sket i det så nu ska jag kolla reprisen på Solsidan för han inte med den, så... ;-)
 
 
Saknar min bebis... :(
 
/Emmie

Älggryta & kvällsplaner

Publicerat 2012-10-28 19:35:23 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Käkat älggryta med klyftpotatis! Yummie! Lite glass sen till efterrätt, men inte dessert än! Det blir efter Solsidan det! Känns så skönt att vara Ledig imorn!
 
Och någon glass med passionsfrukt och vanilj som mamma köpte! Aldrig ätit dessa förut, ska bli kul och testa!
 
Här är lite "planer" för kvällen:
 
 Middag
● Datan... :)
● Solsidan!
● Efterrätt, glass!
● Kanske kollar på Helenius hörna eller något sånt...
● "Partaj"! Komediprogram på 5:an! 21-22:00
 
+ Tror att jag och pappa ska beställa mitt iPhone 5 skal! Har somsagt tittat runt en hel del, var inne på det skal jag ska köpa nu ett tag, sen inne på ett annat men nää! Vill ha det här rosa "blingbling" union jack!
 
Klicka för full storlek!
 
Får se vad jag ska göra efter Partaj! Kanske bloggar och nördar datan igen? Beror på vad mamma och syrran ska göra! Pappa ska jobba tills onsdag, sen är han ledig! Så de 3 första dagarna på lovet blir med mamma & syrran! :) 
 
Näni, nu måste jag sluta skriva! Ska ringa Josefin och kolla vilken buss vi tar till våra fina medryttarponnysar Sonic & Bronco imorn! :)
 
 
/Alva

Mössa, vantar & halsuk + Jacka

Publicerat 2012-10-28 17:05:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Jani, mina planer som imorse var att sitta i pyjamas hela dagen och bara "nolifea" blev inte riktigt som tänkt! :)
Hängde med mamma och shoppade istället! Vilket jag definitivt inte ångrar! :P
 
Först var vi i forum och jag köpte mössa, halsduk & vantar! Behövdes verkligen! Köpte allt det på H&M! Nöjd faktiskt! Okey, bara mössan och halsduken var helt matchande, men ärs! Man tänker inte precis Såå mycket på det! (Klicka på bilderna! ^^)
 
 
 
 
Gick in på H&M:s hemsida när jag skulle fixa alla bildlänkarna, hahah, självklart, då ser jag ett par vantar som matchade! ;) Fail! Aja, men jag tror att vantarna var slut, för det var en krok som var helt tom och mamma sa:
"Tror de matchande är slut, men det kanske inte spelar så stor roll?" Och nej, det gör det inte, inte precis hela världen :P Här är vantarna som "matchade":
 
 
Sen började jag och mamma kolla på jacka, trodde det skulle bli ett evigt letande då jag inte är lätt av mig! Tar inte vad som helst, det måste kännas "my style".
 
Vi passerade Sisters och gick in, det första jag ser som bara lös upp mina ögon var en "puff" jacka från Lee!
När jag såg att det var "Lee" så tänkte jag att den kanske skulle vara för dyr? Men nej! Den kostade 1199 kr!
 
De hade 2 kvar, båda i XS, provade den och den var för liten :/ Men det var jättetrevlig personal där!
De kontaktade Sisters på drottninggatan och de hade en i storlek Small, de hängde undan den och jag & mamma åkte och hämtade den! :D Weeei! Hahah...
 
 
Faktiskt ganska nöjd med det mamma köpte åt mig idag! Verkligen nödvändiga saker... Halsduk,  mössa, vantar och jacka! Yey! Nu överlever jag vintern! :)

Hittade inte riktigt om sisters har någon onlineshop, men Lee jackan finns ialfl på Ellos för samma pris!
HÄR hittar ni den! Tänk bara på att storlekarna är väldigt små! Jag är 165 cm lång och väger 40 kg och har storlek S! Typ precis så den passar mig med en långärmad tröja och kofta! ^^
Vad har ni gjort idag då? 
 
 
/Alva

Mina ridstövlar!

Publicerat 2012-10-28 14:47:00 | i kategori Emmie | 0 kommentarer


Måste bara säga att jag tycker att mina ridstövlar är rätt så bra, jag köpte dem på hööks för 699:-
Och det är märket Winter steeds. samma som min ridväst.
 
Men just nu vinter/Höst tid så är dem brrra!
 
 
Tips till er!
 
/Emmie

Tandställing om 29 dagar...

Publicerat 2012-10-28 12:19:00 | i kategori Emmie | 0 kommentarer


Japp om 29 dagar kommer jag få tandställning...
Haha vet inte om jag ska skratta eller gråta? Någon som har erfarenhet?
 
 
Saknar sommaren som faan btw...
 
Saknar, det var underbart!!
 
/Emmie

Dagens planer!

Publicerat 2012-10-28 11:08:19 | i kategori Alva | 0 kommentarer


  • Nörda datan....
  • Äta frukost.. elr inte? Får se x)
  • Försöka övertala mina föräldrar om lite tjoffs jag gärna skulle vilja haaa... 
 
Ja, det var väl ialfl hittils mina planer..! Vet aldrig om något annat dyker upp! Uppdateringen idag hoppas jag blir bra! Ska försöka ialfl!!
 
Känner att jag är lite nolifer idag! Heheeh! Men vafan! Det är höstlov! Nu ska jag göra det jag känner för och vill!
Tänkte kolla med pappa om vi kanske kan baka! Kanske kan vi testa och baka biskvier? Skulle vara Riktigt roligt och testa!! 
 
 
Ha en bra dag alla! :D
 
/Alva

Vintertid

Publicerat 2012-10-28 10:48:44 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Inatt ställdes klockorna bak en timme! En timme mer sömn, men det blir ju mörkare då! För om vi säger att det var kolsvart ute förut vid 20:00 nu blir det ju det vid 19:00! Fast sen så kommer det ju att bli tidigare, och tidigare som solen går ner för vintern är verkligen Nära nu...!
 
Jag tycker om vintern ibland, och ibland Hatar jag den! Första riktiga snön är alltid kul! Kunna åka skridskor och skidor, och hahah pulka och sånt kul! Men att stå vid busshållsplatsen och frysa är inte lika kul... 
Man får ta vintern som den är, kläder på! Det funkar inte att gå Utan jacka en hel vinter i Sverige och tro att man inte kommer frysa alls, ja om man inte har någon speciell diagnos elr något så man inte känner kyla!?
 
Jag har ju min fjällräven jacka:
 
Men den är inte särskilt varm kan jag intyga xD Hade den hela förra vintern, det gick! Med tjocktröja under..
Förra vintern tycker ialfl jag var en väldigt mild vinter. Hos mig var den det!
Vintern 2010 var helt sjuk, hahah! Fast ändå, hellre en "2010 vinter" än en "2011" vinter!!
Jag håller nu på och kollar efter en till jacka, som jag kan ha när det är kallt! För jag fryser redan nu i den här fjällräven jackan, heheh!
 
Hellre mycket snö och riktig Vinter än bara kallt och isigt och snön kommer aldrig! Ska det vara vinter ska det vara det for real!! Inget mes med lite snö! Mycket ska det vara om det nu ska vara vinter!
 
Jag har en känsla av att den här vintern kommer att bli en snöig! Eftersom att det snöade ju i Torsdags! Fast bara för att det snöar i Oktober kanske det inte behöver tyda på att det är 1 meter snö i december liksom!
 
Det jag menar med att jag vill ha vinter for real, om det nu ändå ska vara vinter är ju kanske inte precis att jag vill ha -30 grader hela Januari och 1,3 meter snö liksom! Men jag vill ha en vinter med snö och ganska kallt!
Snön hör till vintern, vad ska det annars vara vinter för!
 
 
 
 
Vad tycker ni om vintern? Kommentera eller mejla in er åsikt!
 
 
/Alva

Kommissarie Späck

Publicerat 2012-10-27 23:14:07 | i kategori Alva | 1 kommentarer


Gick ner till familjen sen och som jag trodde! : De tittade på "Så mycket bättre" Aja, det var inte så lång tid kvar av programmet när jag kom ner såå..! ;)
 
Sen tittade vi på Kommissarie Späck! För er som inte vet vad det är för film så är det en komedi, de driver typ med andra sånnadära filmer som typ Wallander! xP Lite kul faktikst, hahah..!
Kanske lite långtråkig egentligen om man tänker tillbaka på filmen, men ändå rolig! :P
 
 
Nu gick jag upp och satte mig på mitt rum igen, hahah! Tänkte checka in på lite bloggar och kolla om de uppdaterat något mer sen jag checka de sist! ;) 
 
Har ni någon blogg? Vad heter den? Kommentera/Mejla!
 
Om ni vill göra länkbyte med oss så är det bara att mejla och fråga så kan vi kolla upp det! Främling som vänners bloggar! ^^
 
/Alva

Deppar för mig själv

Publicerat 2012-10-27 20:52:42 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Hahah, chattar på fb och stalkar bloggar, ah vilket liv man har! -_- ♥ Vad är det för fel på mig!? :o När man äntligen får Höstlov som man längtat så mycket till, nähä. Då sitter jag bara och nördar sönder min dator och är vääärsta nolifern och känner typ att jag har tappat meningen med livet!? :P Aja, nu är det höstlov och jag ska göra det jag känner för typ!?
 
 
Kanske vore gå ner och se vad som händer där nere? Fast, ändå... Njaaa... De kollar på "Så mycket bättre", inte ett program jag tycker är särskilt roligt ://
 
Hahah... Jag är lite konstig ibland, om jag är forever alone och inte har något att göra så blir jag typ alltid lite deppig och seeeg???? :o :o :o
 
 
/Alva

COD!!!

Publicerat 2012-10-27 19:38:00 | i kategori Emmie | 0 kommentarer


Haha vilken LOser jag är... igår så typ geekade jag och Alva CoD och tänker fan köra det idag igen hahha vilken noob jag är...
 
 
 
Nej men ska strax äta och sen typ göra 1000 (asåå vafan har hjärnsläpp men såna inlägg man gör i förväg) haha
 
/Emmie

I'm back on track...

Publicerat 2012-10-27 18:35:25 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Åh, förlåt alla för den dåliga uppdateringen! Inga ursäkter, sanningen är att jag inte pallat ://
 
Idag har jag och Emmie varit hundvakt åt Emmies mosters hund Melvin! En jättesöt svart mops som är typ 6 månader!! Han är verkligen gullig! :)
 
Yeyy! Mina UGG:s som vi beställde för några veckor sen ska komma på Måndag!! :D Whiii!!
 
 
Håller på och kolla på en ny hoodie till mig, en hoodie med dragkedja som är varm och mysig men ändå ganska snygg!! Var inne på en som jag hittade förut men nä, venne, har hittat en som jag troor att jag gillar mer! :)
 
Detta mysställ gillade jag!! Med kofta & mjukisar! Koftan tycker jag definitivt att man kan ha i skolan, och mjukisarna kan man dra på sig när man kommer hem! :D Toppen ju!
 
 
Hoppas att ni har haft det bra under dagarna som jag inte bloggat! Ska verkligen, verkligen försöka och göra mitt bästa för att det inte ska bli alltför dålig uppdatering! Emmie verkar just nu ha en paus från bloggen man jag tror att jag bloggar vidare här tillsvidare. Det har jag ju sagt några gånger eftersom att som vi skrev för ett tag sedan att Emmie "slutade" på bloggen, sen kom hon tillbaks och nu verkar hon ha en paus.
 
Hon har också svårt att kunna blogga, hennes dator hemma är helt störd, hahah. Och hennes skoldator har hon ju mest bara i Skolan, och den är också lite lagg! Och varannan helg så är Emmie hos sin pappa och då vill hon inte lägga tid på att blogga utan att bara vara där med sin pappa, syskon osv...!
 
Inte lätt hur vi ska göra, men i nuläget så stannar jag kvar här tills vidare. Känner just nu att jag inte vill ha blogg helt ensam, venne, men känns bara som att jag trivs på den här bloggen och vill stanna kvar här!
 
 
/Alva

Sorry men...

Publicerat 2012-10-26 13:02:27 | i kategori Emmie | 0 kommentarer


Har vart lite deppig på sistone men känner att det är inget jag tar upp här på bloggen nu...
 
ÄR i skolan typ sista lektionen nu sen drar jag till Alva och Sen ska vi åka till mig och sova där.:D
 
Sen på Lördag så åker vi till staaan myyyys:D
WOhoooo, det är hööstloov, typ det ända som är bra nu... 
Sköönt att slippa alla prov :D
 
Drar till dalarna sen:D
 
 
uppdaterar sen...
 
 
hah vet mobbad menmen 
 
/Emmie

Snö?!

Publicerat 2012-10-25 22:34:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer(Dålig bild men heheh)! När mamma och jag precis släppt av Josefin hemma hos sig så märkte vi att det började snöa!? :O Men det varade inte så länge och det kommer nog försvinna under natten skulle jag tro för marken är nog inte tillräckligt kall än! Ligger i sängen och hör hur det Stormar utanför.... Lite mysigt nästan, hahah! Jag är lite konstig jag! Inga biverkningar för mig från sprutan som vi tog idag! Inte öm på armen alls elr så!;) Faktiskt nästan lite glad över mig själv att jag inte är spruträdd! :p
Godnatt på er!
Ska försöka uppdatera imorn innan skolan, får se om jag hinner elr inte! Det märker ni! :)
(mobilbloggning...)
/Alva

Ridit i mörkret, lampan på!

Publicerat 2012-10-25 21:48:59 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Josefin ledde Bronco i exakt typ 17 min i skritt runt i området medans jag fixade Sonic! Sen så när hon kom kratsade hon hovarna och sånt och då tränsade jag när hon kom! Sen så när jag var klar satt jag upp och så följde Josefin med, fast hon gick bredvid! Så jag red ut och Josefin gick bredvid! Hahah!
Snäll hon är! Kände inte för att gå in i ridhuset och rida dressyr, kände för att ta en uteritt och bara ha mysigt!
 
När jag skulle galoppera ute så stannade Josefin och jag vände och gick en liten bit och sen galopperade jag mot Josefin! Men hon sprang bredvid i traven och En gång i en ganska kort galopp en gång!
Sen när vi kom tillbaka till stallet så tog jag en liten "snabbis" på utebanan! Galopperade 1,5 varv och travade sen på halvlånga tyglar. Sen skrittade jag av! Kände bara att jag ville sluta en liten snabbis på utebanan!
 
Red sammanlagt ca 40 min!
 
Här är en väldigt störd men lite rolig bild på Sonic som Josefin tog! Hahah (mörkt!) XP
 
 
Hahah, ser ni? Hans mule? xP Sötis! ;*
 
Innan vi red och åt i köket så brukar det alltid finnas en jättesöt katt som heter Bob där inne i köket! Men idag när vi kom in i köket och skulle äta så såg vi han inte?
Sen när Josefin snackade om någonting så såg jag någonting uppe vid Taket som rörde på sig?
 
Då var det Bob som hade hopppat upp ovanpå kylskåpet! Hahah så kan det gå! xP
 
 
Hahah! SÖÖÖT kissemisse!! Litet charmtroll det! ^^
 
Sen när vi skulle åka hem så hade han suttit där uppe i typ 3-4 timmar!? Så vi hjälpte han ner, fast han hoppa ner själv sen! xP Också gav vi han lite vatten!! ;)
 
 
Måste dricka en kopp te och lägga mig nu! Godnatt på er alla!
 
/Alva
 
 

I bilen, påväg hem

Publicerat 2012-10-25 20:16:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


 
Sitter i bilen nu påväg hem från Sonic, berättar senare när jag kommer hem hur det gick! 
Torsdag är nästan över, nu är det bara Fredag kvar, sen är det frihet i 9 dagar! ♥ (HÖSTLOOV!)
 
/Alva

Stallet -->

Publicerat 2012-10-25 15:48:12 | i kategori | 0 kommentarer
/Alva

Tagit spruta

Publicerat 2012-10-25 10:11:35 | i kategori Alva | 0 kommentarer


 
 
Nu har jag och Emmie tagit spruta! Owo.. Hahah vi är inga spruträdda om man säger så då! Hahah jag garvade! :P
Engelskalektionen som var efter sprutan missade typ alla tjejer (vi tog livmoderhalscanserspruta nummer 3!)
Nu ska vi titta på Williams lista, typ 1, 20 min rast nu! Hahah Xp För engelskan slutade tidigare för vissa hade varit sjuka på ett prov som var för ett tag sen!
 
Så lunchen öppnar inte förrän om 40 min! xP Och sen har vi typ ganska lång luncrast! Så dubbel rast!!
 
Nu ska vi somsagt kolla på Williams lista!! Yeeeyy Linda är tbx efter att hon varit sjuk!
 
/Alva

Försenade, Planer för vecka 43

Publicerat 2012-10-25 08:16:51 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Heheh, som vanligt försenade... ッ
 
Torsdag (idag): Börjar 8:20 slutar 16:00! Så jobbigt! Men som tur ingen Mattelektion eller NO! Yey! Jag slipper tänka, hahah! När jag slutar kommer Josefin till min skola så tar vi bussen härifrån till stallet! Ingen aning vad jag ska göra idag med Sonic, får se... Antar dressyr i ridhuset, det finns ju inget annat ställe att rida nu liksom, hade varit NICE med uteritt, men vet inte om det går, beror ju på hur min kompis Josefins medryttarponny Bronco mår och vad Josefin får göra! 
 
Fredag: Jag & Emmie drar hem till mig efter skolan och städar huset för att tjäna pengar! Heheh! Antar att Emmie städar huset och sen sover över! 
 
Lördag: Klockan 11:30 ska vi kanske möta upp Emmies moster och sen åka hem till henne i stan typ och vara hundvakt till hennes Mops! Jättesöt är han! Melvin! Whii! Hihi, träffa han i somras, gulliplutt!!
 
Söndag: Inga planer alls faktiskt, haha! Tänkte precis skriva : "Plugga, göra läxor och ladda för en ny skolvecka."
Men kom ju på att det är HÖSTLOV. Åååh vad skönt!! Hahah inga planer vad jag vet, men vet jag någonting så skriver jag det! ;)
 
 
 
Titta så söööt Melvin (svarta mopskillen) äääär! Plutt! Fast han är nog inte lika liten nu! Xp Bilden skulle jag tro är från i sommras!
 
 
Just nu sitter jag i kafeterian i skolan med Anosha och Felicia, snart kommer Emmie! ^^
Börjar om 5 min, hahah! Hade lite bråttom imorse, gick upp 6:30
 
Duschade
Åt frukost
Fixade mig
 
SKYNDADE TILL BUSSEN!! (som gick 7:40 ungefär)
 
 
Men nu mst jag sluta skriva! Ha en bra dag! 
 
 
/Alva

Hoppning Alva & Cheer Guy

Publicerat 2012-10-24 22:53:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Ignorera alla fails! Och att jag är allmänt sämst på att rida, hahah! Hoppade max 60 cm. 4 hinder.

/Alva

Nöjd med idag

Publicerat 2012-10-24 22:50:22 | i kategori | 0 kommentarer
Emmie hängde med och filmade, tänkte lägga upp filmen sen. Åt middag när jag kom hem, tittade på tv, pluggade inför Musikhistorieprovet i 10 sekunder, hahah! Bryr mig inte om det provet just nu hahah -_-
Blev hoppning och red Cheer Guy, högst typ 60 cm, så inga högre höjder idag direkt, men känner mig ändå ganska nöjd! Cheer Guy var ganska stark i höger idag, mer än förra veckan! Men verkligen roligt var det idag. Vet till nästa gång att jag fortfarande måste bli bättre på att då upp farten på han. Bytte galopp över hindrena typ varje gång, dock lite korsgalopp någon gång, men ändå, duktig kille Cheer Guy! Känner verkligen att det är hoppning jag brinner för och vill lägga mest tid på i ridningen, såå kul är det!
Nu är klockan rätt mycket och så, får se om ni får videon idag elr imorn;)
Hahah på bilderna (lite suddiga) ser ni Emmie och Cheer Guy! Cheer Guy är en liten storhäst,precis över ponnygränsen, tror jag? Hahah Josefin lär veta det! Hon vet mer om mig på den hästen!;)


Godnatt!

/Alva

Two months until Christmas

Publicerat 2012-10-24 15:45:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Jahapp, bara två månader kvar nudå! Jul tycker jag är en mysig högtid, en riktig sådan "familj-släkt-vänner" grej!
Kul med presenter också, haha kanske låter lite som en 5-åring nu, men det är faktiskt kul med julklappar!
Känner att jag kanske vore börja spara lite pengar till paket till mamma, pappa och syrran! Har nog inte råd att ge klappar till så många fler än så! ;-)
 
 
/Alva

20 min, tills bussen

Publicerat 2012-10-24 14:25:31 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Bussen går om typ 20 min, innan dess måste jag bara packa med lite ridgrejor! Verkar som att Emmie förmodligen ska följa med till ridningen! Hahah, hoppas hon inte dissar mig nu bara! Hennes satans mobiltele verkar inte få fram mitt mess om när hon ska gå på bussen och vilken tid den kommer! För Emmie har en lektion mer än mig på Onsdagar för hon har sitt profilval >Scen<! 
 
 
Men ska fixa lite tjoffs nu innan jag åker, tänkte inte precis rida i gummistövlar och utan ridhjälm, hahah! ;)
 
Hoppas att jag får rida Cheer Guy + hoppning! ^^
 
 
/Alva

Hoppning elr dressyr?

Publicerat 2012-10-24 13:05:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Förra veckan så sa min ridlärare att det kanske skulle bli hoppning nästa vecka också eftersom att det hade varit så lite hoppning den här terminen! Hoppas verkligen på hoppning idag! Red ju Cheer Guy förra veckan, även kallad "Fjuppe"! Han är rolig att rida, lydig och snäll, men ändå inte bara åka liksom! Han kan lätt bli för lång liksom, så man kan inte bara gasa, gasa, gasa, och heller inte sega till det för mycket!
 
 
Om det är hoppninig idag ska jag försöka se till och få lite mer fart på han, tempo, var lite väl långsam ridning förra veckan, men det gick ju liksom! ;)
 
Min ridskola ÄGER, den är Bäst, så är det bara..! Min ridlärare är så bra, lär mig massor varje gång!
Jag står för att jag rider på ridskola. Nu kanske någon läsare som läser detta tänker:
 
"Hahahah, vilken LOSER, hon rider på ridskola, inte änns en egen häst? Fan vilken tönt."
 
Ni som tänker så, sluta trycka ner ridskoleryttare. Jag rider på ridskola 1 dag i veckan och min medryttarponny Sonic 2 dagar, jag är Jätteglad över det jag får. Jag älskar att rida på ridskola och ha medryttarponny, för mig duger det perfekt, jag skulle faktiskt inte hinna med fler ridningar i veckan!
 
Idag hoppas jag på ett bra ridpass, ska verkligen försöka ta någon bild och blogga när jag kommer hem!
 
/Alva

Parken Zoo

Publicerat 2012-10-24 09:00:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Har ni hört/sett allt det här med Parken Zoo? Missade tyvärr programmet om det på kalla fakta för en vecka sen i Onsdags. Men såg det på play med Malin i Fredags. Och fick reda på det genom dressyrmupparna.se/
Blev faktiskt riktigt ledsen och arg liksom. Hur kan man änns göra så med djur? Dessutom utrotningshotade.
Helt galet. Fy! Utrotningshotad eller ej, egentligen. Alla ska behandlas på rätt sätt, så är det bara. FY. 
 
Ni som inte sett programmet på Kalla Fakta på tv4, titta på tv4 play. Varnar för att efter att ha sett det så blir man långtifrån sugen på att åka till Parken Zoo.
 
 
Blir seriöst rädd. Hur kan det vara tillåtet att hända. Om jag minns rätt så sa de att ikväll så kommer det att vara om H&M på kalla fakta tv4...
 
Hemskt, blir arg och ledsen, sånt trodde jag inte om Parken Zoo...
 
Vad tycker Ni om detta? Kommentera, jag vill höra era åsikter!
 
/Alva
 
 

Mot skolan!

Publicerat 2012-10-24 08:34:52 | i kategori | 0 kommentarer
Vaknade av mig själv 6 55 idag! Duktig jag känner mig! Hahah! Men nu måste jag sluta skriva, bussen går om 3 min! Ha det bra!

/Alva

iPhone 5, beställd!

Publicerat 2012-10-23 22:30:07 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Ååh vad jag är glad! Min bästa underbaraste pappa beställde precis iPhone 5 vit till mig! Ååh så glad jag är!
Hade lite svårt att välja färg (svart/vit), svart är klassiskt och blir kanske inte lika lätt typ smutsig? Ah jag vet inte, men jag gick på Min egen magkänsla och inte vad någon annan tycker! iPhone 5 är lätt (enligt mig) den snyggate telefon du kan ha just nu! :D Känns NICE! Emmie kanske ska få iPhone 4s/eller iPhone 5??? Men bara kanske!
Hoppas att Emmie kanske får iPhone 5 så kan vi ha de tillsammans, hahah tönt jag är! xP
 
 
Det jag verkligen gillar med iPhone 5 är att den är så tunn!! :D Alltså smal liksom, hahah jämfört med min Sony ericsson Xperia x10 mini! :P Men självklart inget fel med de som har den mobilen! Fast jag gillar iPhone 5 bättre en min sony erikcsson såklart! ;)
 
iPhone 5 som pappa beställde åt mig för en liten stund sen kommer nog att komma i början/mitten på November! Så några veckor! Längtar!
 
Under tiden måste jag bara fixa mitt SIM kort och ett skal!
Har tittat lite på internet, vill ha ett med bling till iPhone 5! Tips? Snälla hjälp mig kära bloggläsare?
 
Klicka för full storlek!
 

Gillade det här, eftersom att jag är lite besatt av union jack så passar det perfa! Och lite mer girlpower med rosa, haha! Och det är värsta bling ju! Gillar det skarpt! Men venne, kanske ser, veet inte ? Snälla tipsa mig om iPhone skal till iPhone 5! :) Alla bloggläsare som vet någonting, bara att kommentera och länka in tips och förslag! Det vet ni! Vi blir Alltid jääätteglada över era tips! 
 
Jag tyckte också att det här var fint:
 
Skal for Apple iPhone 5 / Hårt Skal /Glitter /Bling / Rosa
 
Men det var slut i lager tyvärr ://
 
Så nöjd med den här dagen, trotts att jag vaknade med sämsta humöret, till att gå och lägga mig med TIP TOP humör! Ska få tandställning, iPhone 5, verkar som att mina UGG:s är påväg, snart höstlov, ridning på ridskolan imorn, hahah! Känner mig bara allmänt lycklig!
 
Men ni som läst bloggen ett tag kanske har märkt att min dagsform går i vågor! Hahah!
 
 
Kollat på Svenskahollywoodfruar, sista avsnittet för säsongen :/ Men hörrni, klockan tickar! Godnatt på er alla fina! Ska försöka uppdatera lite imorn ialfl! ;)
 
/Alva

Ätit pizza ッ

Publicerat 2012-10-23 19:36:40 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Käkat pizza nu då, smarrigt! Skypeade lite med Malin precis innan maten! ;) Pluggade också lite innan jag kom hem, helt ärligt inte så mycket! Pallar somsagt inte bry mig om Musikhistorieprovet på Torsdag.. Faktiskt lov snart! Sååå, pallar inte mer nu! Heeh! 
 
/Alva
 

Ätit pizza ッ

Publicerat 2012-10-23 19:36:40 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Käkat pizza nu då, smarrigt! Skypeade lite med Malin precis innan maten! ;) Pluggade också lite innan jag kom hem, helt ärligt inte så mycket! Pallar somsagt inte bry mig om Musikhistorieprovet på Torsdag.. Faktiskt lov snart! Sååå, pallar inte mer nu! Heeh! 
 
/Alva
 

Hem och fixa

Publicerat 2012-10-23 16:41:15 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Hemma nu, ska först sitta vid datan en stund, sen pluggar jag lite Spanska, pallar inte Musikhistoria, bryyr mig inte, hahah xP Brb. 
 
/Alva

Tandställning! JAA!

Publicerat 2012-10-23 15:21:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Älskar tandspeciallist Krister! YEEY! Jag ska få tandsällning, SÅ GLAD! Kan typ inte beskriva! 
Nu är säkert eran tanke: "Hahah, wtf? Vad vill hon ha tandställning för, liksom inte direkt så kul?"
 
Fattar att du tänker så, men för mig och min familj är detta ett superbesked! Mina tänder är snea och har problem med de.. Gör ont och det pressar hit och dit, känns som en ända röra! Hade en visning för tandregleringspeciallist i våras, men då bedömde de att jag var precis på gränsen, så det blev ett nej.
 
De sa att man måste ha bettfel om man ska få tandsällning av staten eller att man har andra liksom väldigt stora skäl eller att verkligen alla tänder är helt KAOS, KAOS, KAOOS! 
 
Jag har inget bettfel, men snea tänder. Trångt är det. (Ärvt det av pappa, hahah.) Och, jag "lider" lite av detta med mina tänder, det spänner ihop liksom i käken och så. Har testat bettskena det hjälper inte, jag gnissar inte tänder, ialfl inte just nu..! 
 
Men efter beskedet "Nej" i våras så bad vi nu om ett nytt försök. Min tandläkare lät skeptisk men han klickade några bilder och skickade till tandregleringsspecialisten ändå. Han sa att vi kunde räkna med ett nej, liksom typ 5% chans att han skulle säga nej..! Men idag var jag ju hos tandläkaren, tandregleringsspecialisten och min ordinarie tandläkare på plats. Han sa såhär:
 

*Först tittade han på mina tänder såklart, hahah.*
"Ah, det här är ett gränsfall... För vi ger oftast bara tandställning till de som verkligen har problem och inte kan använda sin tuggapparat, inte för skönhetens skull. (Jag har ju somsagt inget bettfel.)"
 
*Han tittade vidare, böjde sig upp och tittade på min ordinarie tandläkare. De hade någon blick med varann som jag inte riktigt förstod.*
 
"Men jadu. Det är inte lätt att veta vart man ska dra den hära gränsen för om man ska få tandställning eller inte. Men i det här fallet, hm,, du tippar över på den goda sidan!"
 
 
*JAAAAAAA!* var min tanke! Min ordinarie läkare stod i hörnet och log. Såg också att min pappa totallog i andra hörnet han med. Hahah! Han blev väl glad, att hans unge inte ska behöva gå runt med trånga och snea tänder och gnälla. Dessutom så slipper vi behöva betala och spara ihop pengar för att köpa tandställning Själva vilket kan kosta upp mot 30 000 kronor. 
 
Så glad över detta besked. Vi kommer att få ett brev hemskickat och så! Så antar att allt är klart. Men självklart så vet jag ju inte, man vet aldrig om de ångrar sig dedära tandläkarna! xP

 
I'm so happy! ^^
 
 
 
/Alva

Saknar dig, Buster ♥

Publicerat 2012-10-23 11:30:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Buster, min förra medryttarponny. Saknar dig... :( Saknar honom jättemycket, träffade han senast, hm... Tror det var den 24:e augusti? Buster är en helt underbar brun jättesöt ponny! Men Buster blev lite dålig och så så kunde inte rida på länge... Fick då ett mejl av Maja som hyr Sonic från karlshem och hennes mamma om att jag kunde bli medryttare till Sonic! Dem som ägde Buster funderade oxå på att sälja honom till hösten, så då blev det så, jag provred Sonic, allt kändes jättebra. Jag slutade på Buster, för min ridning och min utveckling var det liksom rätt.
Saknar självklart Buster jättemycket, men samtidigts så är jag ju Jättejättenöjd med att få vara medryttare till Sonic!
 
Men kommer aldrig sluta sakna Buster, samma som jag saknar min första medryttarponny Vilgot! 
Buster:
 
Otroligt saknad ponny, men kommer aldrig att glömma honom, enligt mig så var Buster verkligen ponnyn med "glimten i ögat". ;-)
 
Buster kommer alltid att förbli i mina tankar!
 
Men jag trivs ändå helt otroligt bra som medryttare till Sonic, Sonic är också en helt fantastiskt underbar ponny, en riktigt snygg kille! :D Som jag verkligen börjar känna att jag börjar lära känna mer och mer för varje gång jag träffar honom nu! 
 
/Alva

Mot bussen

Publicerat 2012-10-23 08:34:32 | i kategori | 0 kommentarer


Vita jeans, marin färgad tröja, hunters och fjällräven är min outfit idag... Känner mig lite gladare nu, men fortfarande såå trött och vaknade på helt fel sida...

/Alva

Dålig start....

Publicerat 2012-10-23 07:59:07 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Ville inte gå upp ur sängen imorse. Såå trött... Låg kvar i 20 min, somnade om och drömde vidare...
Idag känns allting jättekonstigt och tråkigt. Flingorna smakade konstigt. fy. Även fast det var en helt ny förpackning? Vet inte heller vad jag ska ha på mig? Idag är typiskt en sån dag då jag bara vill vara hemma och bara ta det lugnt liksom.. Men det funkar inte så, jag kan inte vara hemma bara för att jag vaknade på fel sida.
Hoppas att jag hittar något i garderoben och får en andra chans, kanske blir jag gladare senare??
 
Ska försöka uppdatera typ ett inlägg i skolan, får se vad jag hinner! *GLAD* För missar (heheh) 5 min av SO:n hela Svenskan och hela Science! xP
 
 
Hahah, har inga typ inga bilder på den här datorn som jag bloggar från, så ni får en bild på mig när jag var liten.. Ni kanske har sett den förut, men hahah, nu är det den här ni får! ;P
 
 
/Alva

Planer för veckan

Publicerat 2012-10-22 22:31:36 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Kommer lite försenade veckoplaner! ^^
 
Måndag: Red medryttarpownie Sonic!
 
Tisdag: Tandläkaren! Så går tidigare från skolan! YEEY! Slipper sluta 15:40! Whihoo! Hoppas vi får det besked vi vill ha om mina hemska tänder, försök för tandställning Nummer 2... Annars kommer mina föräldrar få betala 20-30 000 kr. Så här ful i mun kan man ju inte gå. Kan berätta lite senare mer om det där med mina tänder! ;)
 
Onsdag: Ridnig på ridskolan, ingen aning säkert om det är dressyr/hoppning. Det får vi se! Hoppas på hoppning igen och att jag får Cheer Guy! Emmie hänger kanske med och tittar, kanske bilder och film om hon hänkar?
Kul! :)
 
Torsdag: Sonic efter skolan med Josefin! Slutar 16:00, ÖÖH tråååk! Aja, näst sista dagen sen Höstlov! Jobba jobba!! + Musikhistorieprov, NICE!
 

Fredag: Längtar bara tills att klockan är 14:55 och min NO lärare säger "Ha ett trevligt höstlov, hejdå".
ÅÅÅÅH vad det ska bli skönt med looov! Känner mig så värld det efter att slit nu efter hittils allt jobb den här terminen! Antar att jag är med Emmie efter skolan! Kanske städar vi för att tjäna lite pengarn hemma hos mig?
 
Det är planerna för min vecka, vad är era planer?
 

/Alva
 
 

Sonic Måndag

Publicerat 2012-10-22 20:33:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Red med Josefin i ridhuset. Eftersom att Bronco typ är halt eller något i ena bak så ska Josefin rida i 30 min skritt och lite trav! Så jag red upp själv först och red typ 30 min, sen kom Josefin och så red vi i 30 min tillsammans sen!
Jag red alltså sammanlagt i runt 1 timme och Josefin i 30 min! :)
 
("Öronbild" på Sonic^^"
 
Gick inte så bra idag, kom liksom inte på någon plan på vad jag skulle göra och det var lite mycket folk i ridhuset och dressyrträning så då måste man vara vaksam för det osv.! Så då tappar jag lätt fokus och tappar bort mig i det jag skule göra och då måste jag börja om på nytt :/ Men nu när det är så kallt och regnigt så blir inte precis underlaget på banan bra. Det är värsta pölen xP Så där går det inte att rida... ://
 
Hahah, så söt! Stallkatten Bob var lite törstig så vi fyllde på hans vatten! Men den bordskämda kissemissen ville inte ha vatten i skål, nene. Direkt från kranen ska det va! :P
 
 
 
 
Hahah, gulligt va? :D
 
Tänkte förbereda för ett inlägg om tankar snart, om grejer hur vissa tror att de bara kan göra precis hur de vill och så... Trött på´t! Men pallar inte börja nu, men lovar, snart, snart kommer ett inlägg om det. 
Skulle tro att det kommer nästa vecka... ;)
 
 
/Alva

Mattelektion

Publicerat 2012-10-22 11:36:14 | i kategori | 0 kommentarer
/Emmie & Alva

Mössa JH Collection

Publicerat 2012-10-22 11:00:00 | i kategori Alva | 1 kommentarer


 
Den här mössan från Hööks JH collection är såå fin! Har faktiskt inte sett den IRL än, men verkar jätteskön och sjukt fin är den! 
Till priset 129 kr, snacka om bra pris om jag får sägat själv! Köpte själv en mössa förra året för 149 kr som var 1000 gånger fulare! :P
 
Den här mössan skulle jag kunna ha til vardags! Jag menar bara för att man har köpt den på en ridsportbutik så måste man ju inte ha den i stallet? :)
 
Vad tycker ni om den här mössan? Har ni den? 
 

/Alva

Hemma från farmor

Publicerat 2012-10-21 19:56:24 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Hemma från farmor nu, var en mysig kväll! Min farbror var också där! 
 
Så gullig min farmor är, fick detta av henne:
 
 
50 kr, Riesen, ett gulligt litet hästsmycke och en visp grej, har velat ha en sån hemma och hon hittade en i en låda och hon hade ingen som helst använding av den! Så taaack farmor!
 
Alltid bra att använda till varm chocklad eller chai te! Tack så hemskt mycket! Gulligt att min farmor tänker på mig och min syrra! Min syrra fick också lite grejer!
 
Strax börjar Solsidan, fyy på mig som bara skrivit typ 2 inlägg idag... :/ Ska försöka bätta mig, men tror det kommer bli lättare nästa månad eftersom att jag redan har förbukat den här månadens datatrafik på mobilen!
Ska ju förmodligen få en ny mobil snart också, sååå trött på den jag har, hahah!
 
Solsidan börjar om 5 min, så ska kolla på det!
Ha en bra kväll söta bloggläsare!
 
/Alva

Söndag

Publicerat 2012-10-21 11:29:00 | i kategori Alva | 1 kommentarer


God morgon på er alla! 
Gick upp runt 10:50 idag, blev väckt av mamma.. *Suck*, aja sov i alla fall kanske 9,5 timme, så det får helt enkelt duga!
 
Börjar dagen med att kolla runt lite på bloggar och lyssna på musik... Mitt lilla schema för idag:
 
1.Plugga
2. Lunch
3. Åker med familjen till farmor, påvägen dit gör vi några ärenden...
4. Åker hem och ser till att inte missa Solsidan!!
 
 
Hahah, inte så mycket att göra idag alltså, skulle kanske ha varit med Amanda, men det blev inte så för mamma sa att det inte gick, och okej, sant, för hade aldrig hunnit, ska börja åka till farmor typ klockan 14?
Sen frågade Josefin om vi kunde göra något, men det kan jag ju inte heller :/ Syynd!! Som tur träffar jag ju henne imorgon! 
 
Har musikhistorieprov på Torsdag och spanskaprov på Onsdag, skulle helst bara säga: "I DON'T CARE!".
Meeen ÖÖH, får inte slippa undan det! Hahah, men hade verkligen inte haft någonting emot det..!
Typ 5 eller 6 dokument med ganska mycket text i som jag ska läsa tills torsdag, ja och kunna det såklart...
 
/Alva

Bröderna Karlsson och sushi

Publicerat 2012-10-21 00:04:25 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Har tittat på film typ hela kvällen, "Bröderna karlsson"... Just nu lite, venne, men typ "tom"? Hahah! Är tröött, känns som att mitt huvud väger typ 100 kg just nu! :S
 
Gott vare ialfl med hemgjord sushi till middag! 
 
 
Imorn ska jag typ till farmor och plugga senare, laddar väl för en ny vecka, kämpig vecka tror jag, men sen är det frihet, HÖSTLOV!
 

/Alva

Börja laga sushi

Publicerat 2012-10-20 18:38:37 | i kategori Alva | 0 kommentarer


 
Förut lagade vi hemgjord sushi oftare hemma, men nu var det verkligen ett tag sen! Jag har tjatat ett tag nu och idag ska vi äntligen göra hemgjord sushi!
 
Sushi tallrikarna, faten, hopparna, skålarna, serveringsfaten, "sojaskålen" och lite annan utrustning för hemgjord sushi dras fram!
 
Nu kör vi! :P
 
/Alva

Sen frukost

Publicerat 2012-10-20 12:49:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


 
 
 
Gick upp 12:20 idag blev ganska sent igår kan man säga :3 Somnade runt 3:30! xP
 
Tanken är att vi ska åka in till stan, hem till Malin en sväng, in på Hästbiten, Hollister, Gina och H&M, sen en lite käk på donken och sen så ska jag hem och hjälpa till med middagen, vi ska göra sushi! ;)
 
Inte så bra uppdatering från min sida idag tror jag, men alla ni!, Ha en toppen dag! :)
 
/Alva

Still awake

Publicerat 2012-10-20 01:59:10 | i kategori | 0 kommentarer


 
Just nu sitter vi och lyssnar på lite musik på Spotify! Typ inget mer händer här? Hahah! Vi kollar väl runt lite bloggar och såå..! 
 
 
Men hörrni, Godnatt! Vi hörs när jag vaknar och så, ska sova ut för en gångs skull, har typ inte gjort det Ordenkligt på hela HT!
 
 
/Alva & Malin
 
 

Proppmätta

Publicerat 2012-10-19 21:00:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


 
Jag åt 5 tacos och Malin 4, hahah! Jag hade bara köttfärs och smält ost med avocado och tomat på, Malin hade bara köttfärs, smält ost med gruka och gräddfil! 
 
När jag äter taco med hela familjen så är det mycket mer grönsaker och sånt, men jag och Malin ville liksom inte ha så mycket mer än det här! Kände att det räckte alldeles utmärkt! ;)
 
Till hade vi coca cola! Känner att vi är lite feta som typ druckit upp en hel cola snart?
 
 
/Alva

Börja med maten, nu?

Publicerat 2012-10-19 19:13:40 | i kategori Alva | 1 kommentarer


 
 
Tänkte börja laga taco snart, bilder kommer självklart! ;)

 
/Alva & Malin

Geekkväll med Malin del ➊

Publicerat 2012-10-19 16:08:00 | i kategori Alva | 1 kommentarer


På bilden ser ni mig & Malin sist vi hade geekkväll :P
  
Nu är jag och Malin hemma hos mig, allt köpt för tacodinner sen! :D Hahah! Malin har med sig sin dator, jag har med mig min skoldator hem för första gången i mit liv typ, hahah xD (Hade med mig min skoldator i 6:an hem en helg en gång, den låg i väskan hela tiden,hahahah) Och så har jag ju min älskade egna dator hemma också! Den datorn och jag ha rest runt här och där, och varit med om tragiska stunder! :/ Som när jag spillde vatten på den och datorn blev suur på mig och inte ville sättas på på flera dagar! xD Heheh, nä men min dator är min Numero 1!
 

Ikväll ska vi bara sitta och lana, riktiga geeks.. Nu kanske ni undrar, " Vad ska ni göra med datorerna hela kvällen då? " Jo, vi ska spela hästspel, riktiga TÖNTAR!
 
Hahah, här kommer töntarna, watch out...
 
 
/Alva

Kaos SO, som vanligt

Publicerat 2012-10-19 10:54:45 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Så trött på att ha vikarie nu på SO:n, vi har haft vikarie i 3 veckor nu liksom, jobbigt.. Bara kaos på lektionerna och ingen lyssnar! :// Igår hade vi prov, gick dååligt! Hahah... Längtar inte precis till när vi får resultaten! Men än sålänge så är inte änns proven rättade! 
 
Jag 2009 på Taffsnäs fjordingridläger:
 
 
Jag och Vilje 2010 på Taffsnäs:
 
 
Jag och Frans på Taffsnäs 2011:
 
 
Jag och Gilbert 2012 
 
 
 
Av mina ridläger på Taffsnäs så var 2012 bäst, saknar Gilbert så mycket... Men sommaren 2013, måste jag få träffa honom igen! (Hahah, han hade verkligen det finaste schabraket hahahahahahha)
 
 
 
/Alva

Dressyren idag

Publicerat 2012-10-18 21:56:23 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Skrittade först med Josefin & Bronco i 15 minuter, men det var ju egentligen bara bra! Bra framskrittning! ;)
Sen så gick vi ner till stallet och Josefin lämnade Bronco i boxen, fixade lite med honom och satte på täckena!
Efter det så följde Josefin med mig upp till ridhuset och tittade på när jag red! För ville liksom helst inte skritta själv till ridhuset när det var kolsvart ute! :o Tur att jag har en så snäll kompis då! ;) Josefin fotade lite och så, här har ni!! Inte lätt att fota och så i ridhus xD Ialfl inte med mobilkamera!! :P
 
 
 
Gick inte jättebra idag.. :/ Sonic var verkligen seg och stel.. Men tror lite att han var så seg och okoncentrerad för Bronco var ju inte med när jag red, Sonic & Bronco är riktiga fjantar ibland alltså, hahah! Men de är lite beroende av varandra kan man säga! ;) Övade mest på övergångar, liksom Trav, Halt, Trav, Halt, Trav, Halt osv..!
 
 
Menmen, ridningen kan ju faktiskt inte gå super varje gång! ;) Näni, nu är jag trött, ska ta en kopp te och sen ska jag lägga mig! Tackar er som läser bloggen,statistiken är fortfarande bra! Fortsätt att läsa!! 
 
 
/Alva

Wohoo!

Publicerat 2012-10-18 19:52:06 | i kategori | 0 kommentarer


Statistiken går i taket! haha :D
 
Så glad! Har funderat över lite grejjer under dagen som jag inte tarv upp under bloggen just nu... känns lite för privat...
 
Men till glada så är det Fredag Imorgon, woohooo!
 
 
haha bjudääär!
 
Have a nice evening!
 
/Emmie

Slutar tidigare!

Publicerat 2012-10-18 15:56:19 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Hade utvärdering på Science som var min sista lektion! Så fick sluta 15:40 istället för 16:00! :) 
Bussen går från skolan 16:25 mot stallet, så får vänta ett tag.. :// Men Josefin kommer hit tidigare så sitter vi väl någonstans i min skola och gör typ ingenting! Hahah :P
 
Ialfl roligare att vänta med en kompis än själv!! ;)
 
Tänkte nog rida dressyr i ridhuset med Sonic idag! Blir nog rätt kul! Hoppas att jag kan lyckas rida där när det inte är så mycket träningar ialfl! Så skönt när det inte är proppat i ridhuset, tappar liksom konsentrationen om det är det... :/ Men i Måndags när jag red dressyr med Sonic i ridhuset var det jätteskönt för det var bara typ 2 andra hästar där inne! Hoppas på ungefär samma idag! :D Måste lära mig ridhusschemat lite mer "utantill"... x3
 
 
Inget mer att skriva nu, men ska försöka klicka någon bild på Sonic! Och eftersom att Josefin bara ska leda Bronco i en kvart så kanske Josefin kan fota/filma lite när jag rider i ridhuset!! 
 
 
Jag när jag var liten!:
 
/Alva

Jobbig musik sak...

Publicerat 2012-10-18 11:39:02 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Musikhistoriaprov om en vecka, helt ärligt, bryyr mig inte om musikhistoria, Vivaldi dit och lalalalala....
Sitter med Emmie & Anosha, "plugglektion", har alltså musik och vi får plugga inför provet på lektionen..
Ah, ser ut som att ingen av oss pluggar, hahah? Linada sjuk idag.. Krya på dig kompis! 
 
Själv sitter jag och lyssnar lite på musik, men tänkte faktiskt vara lite duktig och plugga lite ialfl... 
 
 
Bääääh... Nu ska vi plugga! xD Nu tar vi fram dokumenten!
 
/Alva

Skolan..

Publicerat 2012-10-18 11:18:25 | i kategori | 0 kommentarer


Sitter i skolan, Musik..
 
Idag ska jag hem oh städa och fundera på saker som jag känner inte passar och så....
 
 
 
/Emmie

Statistiken har stigit!

Publicerat 2012-10-18 07:54:38 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Mamma sa att hon skulle väcka mig idag halv 7, hahah men hon försov sig tydligen.. xD Hahah! Men nu är jag ju i alla fall uppe och är klar! Får skjuts till skolan idag klockan 8:00! 
 
Stor diss till vädret idag alltså, uuursch! Riktigt dålig höstväder, regnet öste ner för en stund sen... ://
 
Blev såå glad när jag loggar in nu på morgonen och ser att vi hade rekord igår! Det tackar vi länken hos dressyrmupparna.se/ för! Jag hoppas verkligen att alla ni där ute stannar! :)
Torsdag idag... Börjar 8:20 och slutar 16:00, jobbig dag! DX Men har inte matte eller NO, så big like till det! ;)
 
 
Planer för resten av veckan:
Torsdag (idag) : Ska rida min medryttarponny Sonic, jag och min kompis åker ut tillsammans och så! Får se hur jag ska rida, jag vet heller inte hur det blir för Josefin, eftersom att Bronco fick typ ont i hoven i Måndags..! :/
 
Fredag: Malin kommer hem till mig och mina föräldrar ska bort och min syrra ska sova över hos sin kompis, så vi blir väl själva här och har en rolig tacokväll, hahah! Vi lär väl flippa ur och bli lite halvgalna, men det blir nog jäätteroligt! xD
 
Lördag: Inga planer faktiskt, vet heller inte vad Malin har för planer och när hon åker härifrån, annars följer jag väl med till syrrans ridning!
 
Söndag: Plugga?? :OO
 
Måste dra nu, pappa ropar i hallen, verkar som vi ska åka tidigare än 8:00 :P
 
/Alva

Somnar med ett leende ♥

Publicerat 2012-10-17 22:27:14 | i kategori | 0 kommentarer


Så glad över dagen, skolan var asskön, tre lektioner och lång lunchrast som tillbringades hemma hos mig med Emmie, Anosha och Linda! Fina kompisar det! :)
Ridpasset gick bra, liksom inget gick dåligt, åkte därifrån ganska nöjd, självklart hade jag säkert kunnat göra på ett bättre sätt, kanske ökat mer där, minskat mer där och lalalalala! Men ändå nöjd liksom, en bra hoppträning helt enkelt! Inga direkt höga hinder heller, jag hoppade som högst typ 70 cm? Men hoppning handlar ju inte om att utmana höjderna hela tiden, utan mycket vägar, tempo, sits osv. Det är ju liksom ett bevis på att dressyr är viktigt, annars går det nog inget vidare bra när man väl ska hoppa!
 
 
/Alva

Tävling på ponnysmurfarnas.blogg.se

Publicerat 2012-10-17 21:46:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Hoppas Verkligen på denna tävling, att ponnysmurfarnas Är världens underbaraste och ger lilla jag chansen att vinna! Hoppas att ni är så underbara som jag önskar!
Länk till inlägget: -->  HÄR  <--
 
 
ponnysmurfarnas.blogg.se/
 
/Alva

Cheer Guy & dressyrmupparna!

Publicerat 2012-10-17 21:29:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Är så jävla glad just nu! Emmie var med och tävlade på dressyrmupparna.se! Jag och Emmie ska gå på showen på söndagkvällen, och Nu när Emmie vunnit 2 biljetter till dressyren på förmiddagen på Lördagen (1 december) så kommer vi att vara där lite Lördagen och Söndagen! Asso fan vad kul, srry för språket, men BAM, såå kul! :D
 
Hahah, nu kommer dressyrmupparna bli en blogg jag tänker börja följa mer, att Emmie faktiskt vann! AAAH kan inte fatta det!! :P
 
Lite om hoppnigen på ridskolan idag:
Red Cheer Guy, allt gick toppen och vi hoppade en liten bana! Hoppade väl som högst kanske 70 cm? 
Men väldigt nöjd med idag faktiskt! Liksom år och dagar sen jag red Cheer Guy! En riktigt fin kille, brun, connemara! Han är en liten stor häst, typ precis över ponnygränsen! Lite skillnad mot att rida Pia Lotta! ;) Hahah!
 
Bilder tagna av Josefin på Cheer Guy (Cheer Guy kallas även Fjuppe!):

Hahah, själv hade jag bara en bild på honom, en riktigt dålig och lite halvt suddig bild xD
Hahah, tur att man har bra vänner som har lite bilder som de bjuder på ialfl! ;)
 
 
 
Så glad för det här med biljetterna som Emmie vann på dressyrmupparna.se/!! Här ser ni inlägget, bevis på att Emmie vann! HÄÄR! :)
 
I inlägget där Emmie vann biljetterna så blev våran blogg länkad, tack såå mycket ni som klickat in på våran blogg via dressyrmupparna.se/ hoppas verkligen att ni stannar! Lämna jättegärna en kommentar eller skicka mejl till våran mejl adress: emmieochalva@hotmail.com om vad just Du tycker om våran blogg!
 
 
Tack dressyrmupparna.se/, ni gjorde min och Emmies dag! 
 
 
/Alva

WOOP

Publicerat 2012-10-17 19:54:55 | i kategori Emmie | 1 kommentarer


OMG jag är SÅHÄÄÄÄÄÄÄR GLAD!!!!
Jag vann biljetter till Dressyren på Löradagen så nu ska jag gå på både Hoppningen och Dressyren! Jippie!
 
Tack så hemskt mycket för biljetterna Linn och Ingrid! http://dressyrmupparna.se/ 
 
ÄR så oerhört tacksam!
 
/Emmie

Onsdag, den bästa dagen! ♥

Publicerat 2012-10-17 08:00:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


 
Idag är det Onsdag, älskar denna dag, ialfl nu i 7:an! ♥ För schemat är bara så bäst!

3 lektioner och 1 timme och 25 minuters lunchrast, slutar 13:45, för mig är det tidigt, jag klagar inte, Onsdagschemat är bäst! :)
 

Idag är det hoppning på ridskolan. sååå galet taggad! Vi brukar få nya hästar på ridskolan ungefär när vi har ridit samma häst 3 gånger i rad! Jag har ridit Pia Lotta tre onsdagar i rad nu, så hoppas på en ny idag! :D
 
Den här dagen känns som att det kommer bli en bra dag! ♥ Hoppas att ni känner samma! Och om inte, hoppas att det vänder och att ni får en fin dag! :)
 
 
/Alva

21-22:00, självklart svenska hollywoodfruar!

Publicerat 2012-10-16 20:24:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Skypeat med Malin lite nu dååå, hahah nolife! xD
 
 
På Fredag drar vi hem till mig och har det roooligt!
 
Hahah, Självklart, Malin har gjort något skumt när vi skypear, hon sitter och asgarvar för sig själv, NOLIFER Malin din lilla blondie!
 
Hahahah, det här skickar hon till mig XD Me as Gunilla! Bara så alla vet, inget tjaffs nu, jag har inte direkt någnting emot någon från svenska hollywoodfruar, jag vet att dem alla  överdriver sina roller! ;)
  
/Alva

Ätit middag och pluggat ت

Publicerat 2012-10-16 19:56:10 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Hjälpte pappa med maten idag, syrran på scouter och mamma kom hem lite senare! ;)
Sen pluggade jag lite SO! :)
 
 
/Alva

Kvällen igår!

Publicerat 2012-10-16 17:41:49 | i kategori Alva | 1 kommentarer


Jag har haft på datatrafik för mycket, så nu har jag liksom förbrukat så mycket gratis internet som jag får ha per månad! Heheh, har typ haft på det hela tiden, måste nog bli lite nogrannare med att stänga av datatrafiken ibland!
 
Så därför har jag inte kunnat blogga via mobilen!
 
Tänkte berätta om det som hände igår när vi skulle rida:
Jag och Josefin började rida mot ridhuset typ klockan 17:45, hoppträningen skulle börja 19:00, så vi skulle precis hinna rida typ 1 timme och sen gå ut från ridhuset precis innan hoppträningen skulle börja liksom!
Men då när vi kom in i ridhuset och jag höll på och skritta fram Sonic, (Josefin skrittade fram Bronco), så sa Josefin att Bronco kändes jättekonstig och stel i vänster bak. Så hon bad mig kolla. Jag är amatör på att se om hästar haltar, men jag kunde se, att näää, det där såg verkligen inte bra ut! Så Josefin satt av och ringde direkt till ägarna och så.
Men jag sa till Josefin och hoppades att hon förstod att jag ville försöka fortsätta rida liksom..!
 
Men jag vände in i mitten till henne typ hela tiden för att fråga hur läget var och vad ägarna hade sagt osv!
Men ägarna skulle komma, men de skulle nog inte hinna komma förrän efter att hoppträningen börjat!
Och Bronco hade förmodligen som några "proffs" typ sa en hovböld. Någonting som hästar bara kan få väldigt plötsligt. För när vi skrittade upp till ridhuset så kändes allting bra med Bronco!
Så Bronco stod liksom på "3 ben" och verkade ha ganska ont i vänster bak! Så när hon skulle försöka gå med honom så ville han liksom inte och gick på "3 ben" typ! Men ägarna var påväg! 
 
Jag fortsatte rida mitt dressyrpass och jag är ändå ganska nöjd! Tänkte ju såklart på Josefin och hur det skulle gå för Bronco hela tiden och Sonic verkade också lite förvånad över varför Bronco fick stå vid medellinjen och bara stå där! xD
 
Övade mycket på halter, halt från trav, trav till halt och så! I början var han väldigt seg i galoppen, han ville helst bara sakta av och om jag red på volten nära Bronco så försökte han sakta av. Men jag ökade galoppen på långsidorna och minskade såklart minst 1 bokstav innan hörnet och han blev pigg! Så han liksom när jag skrittade så räckte det med att jag bara duttade med skänkeln så satte han igång i trav! Roligt när jag känner att han lyssnar och är pigg och glad! 
 
 
Ägarna kom och dem ledde ner Bronco, på slutet (efter att jag ridit i  timme och klockan var typ 18:50) så satte jag av och stod i mitten med Josefin och Bronco för att Bronco kanske ville ha lite sällskap, och Josefin också för den delen! xD Känner liksom att det ahde varit lite taskigt att lämna Josefin där, och bah "Men hejdå! Lycka till!" Hahah! Nä, men aldrig, faktiskt! Så gör man inte mot en riktig vän!
 
Hoppträningen började typ värma upp och så, men det var helt okej att vi var där inne ändå, och tränaren och några andra tittade på Bronco och alla dem sa att dem trodde det var en hovböld!
Jag hoppas verkligen att stackars Bronco blir bra snart! Men det tror jag nog!
 
 
Jag har laddat ner en häst-gnägg grej på min mobil, så jag hade den på också fotade Josefin Sonic!
Titta på prinsen!:
Gulleplutt! 
Srry att det blev så långt inlägg, men till er som pallade läsa allt, WOOW! :D Känn er duktiga! 
 
/Alva

Hemma och ska plugga!

Publicerat 2012-10-16 16:10:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Bäääääh vad jobbigt! Hahah! 3 sidor matte (okej kanske inte så mycket, men ändå jobbigt! ;)) och massa SO inför provet på Torsdag..!
 
Men tror att SO provet kommer att vara som med NO provet som vi hade för ett tag sen, texten man ska plugga på är ju liksom svårare än självaste provet sen...! Alltså jag kan ju inte påstå att jag har svårt att förstå/prata svenska, är född i Sverige liksom, svenska föräldrar och allt, men ändå, hahah, fattar inte SO texten... xD
 
Om ni undrar vad inom SO vi ska ha på provet så är det om Klimat, öööh ://
 
 
Tänkte skriva om igår sen, men matteläxan måste göras först!
 
/Alva

So...

Publicerat 2012-10-16 13:26:10 | i kategori Emmie | 0 kommentarer


Har so, och haha det är KAOS...
 
Men vafan det är intw vårt fel...
Bjuder på en bild...
 
Jupp juppp...
 
/Emmie

Spara pengar osv.

Publicerat 2012-10-16 11:00:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Just nu håller jag på och spara pengar till en iPhone, förmodligen en iPhone 5! Exakt hur mycket min pappa kommer betala och hur mycket jag kommer behöva betala tänker jag inte lägga ut på bloggen just nu! ;)
Men med nästa månads månadspeng har jag precis den summan jag behöver för en iPhone!
 
Om jag köper en iPhone och betalar pappa dem pengarna så kommer jag nog bli ganska pank, men då är det dags att spara pengar till anexet i globen horse show som jag och Emmie ska gå på 2 december! :D
Efter deeet så måste jag spara pengar till lite julklappar! Och en efter jul så är det säkert en del andra grejer jag vill köpa också, alltså inför vårterminen och så! Kanske önskar mig pengar i jul så kan jag shoppa loss sen? :D
 
Men denna Jul har jag också för en gångs skull lite önskemål om Vad jag ska önska mig av släktningar och så!
Inte bara pengar liksom! ♥ 
 
Hahah, jag är en extremt dålig sparare, jag slösar alltid pengar hit och dit, och sen ångrar jag mig! Jag har minst 3 plagg i min garderob som jag ångrar att jag köpte, som jag har köpt för mina egna pengar som jag sparat ihop! >_<
 
Hahah, bjuder på en lite random bild på mig... 
 
 
Försöker ni också spara pengar till något? :P
 

/Alva

Skolan..

Publicerat 2012-10-15 13:01:46 | i kategori | 1 kommentarer


Är i skolan , har rast...
 
Efter skolan så går jag hem och typ tittar på en film eller nåt... (Y)
 
Haha.
 
Var ju och red igår och red ut! gick rätt bra han var lite tittig och hoppade till nästan hela tiden men annars gick det super!
Red Madde och hennes mamma! 
Är så mysigt!
Kolla hennes blogg, den är super --> http://www.madiccen.blogg.se
 
/Emmie

Dålig uppdatering

Publicerat 2012-10-15 10:23:45 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Tyvärr så fick jag precis ett sms av telia, mitt internet på mobilen är förbrukat denna månad.. :/
Så tyvärr så kommer inte uppdateringen kunna vara så bra resten av den här månaden... :(
Men kommer försöka göra en massa tidstinställda!
 
 
/Alva

Måndag!

Publicerat 2012-10-15 08:42:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


 Idag känns det som en ganska bra måndag! Trååk ska det bli med Spanska, tror vi har matte oxå DX Aja, bara att överleva skoldagen, sen äre Sonic! :D Idag ska vi nog rida att riktigt dressyrpass! :)Dagens look: Tröja hollister, jeans Hollister, gummistövlar och jacka!:) Skön stil idag!/Alva

Godnatt

Publicerat 2012-10-14 22:47:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Godnatt på er!/Alva

Städat och fixat naglarna

Publicerat 2012-10-14 19:42:18 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Ååh vad jag känner mig duktig! :D Har plockat & grejat, dammat och dammsugit mitt rum! Nu är det bara att torka av spegeln kvar, men det gör jag inte preciis nu, men ikväll måste det göras! ;)
 
+ att jag passade på när jag ändå hade lite tid att fixa naglarna för en gångs skull! Hade tänkt ha svart krackelerande nagellack på lila nagellack, men kände att jag ändå blev ganska nöjd med bara lila! Liksom lite mer basic! :) 
 
 
Lite suddiga bilder, men men, nu får det bli så! 
 
Känns som en bra dag, en bra söndag för en gångs skull! Shoppat med mamma, fixat i rummet, fixat naglarna, ätit en god söndagsmiddag med familjen och bara pratat och haft det trevligt! :)
 
Måste ladda för en ny skolvecka, SO prov på torsdag och såå... Har pluggat lite, men mer orkar jag faktiskt inte!
Det får räcka för idag med plugg, får helt enkelt ta en rejäl pluggdag på Tisdag! Och försöka vara så aktiv som möjligt på SO lektionerna nu så att jag lär mig under lektionerna också! ;)
 
Om 20 minuter början Solsidan säsong 3 avsnitt 2, det får ni ju bara inte missa!
 
(Vet att bilden inte är från säsong 3;))
 
 
/Alva

Dagens inköp

Publicerat 2012-10-14 17:16:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Svart tröja Gina med öppen rygg bak! 249:- Samma tröja som jag länkade för någon dag sedan fast i röd!
Provade den också i rött i butiken, men den röda färgen vara inte den röda som jag trodde den var! Den var med orange-röd! Så det fick bli svart! 
 
Konstigt? Den finns inte kvar i svart på ginas hemsida, men den finns ialfl kvar i röd! Klicka HÄR för att komma till den! 
 
 
Och så köpte jag en till tröja från Hollister:
 
 
Stickad jätteskön tröja från Hollister, 430 kr! :) Så sköön! Kommer nog använda den en hel del nu i höst/vinter! Varm och skön!! LIIKE!  Klicka på bildlänken för att komma till tröjan på Hollisters hemsida! Observera bara att priserna kan skilja lite beroende på om man köper kläder via internet/i butik! ;)
 
Känns ialfl som att jag behövde lite nytt i garderoben, när det gäller tröjar och så ialfl! Men fortfarande så behövs det lite mer! Hahah!
Men, det får vi ta någon annan gång! :P 
 
Tack mamma för den här dagen!! 
 
/Alva

Påväg hem!

Publicerat 2012-10-14 16:12:38 | i kategori | 0 kommentarer
Sitter på bussen nu påväg hem! Ni får se vad jag köpt sen!;)

/Alva

Mot stan

Publicerat 2012-10-14 13:10:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Nu åker jag med mamma mot stan och shoppar, ingen aning om jag kommer kunna uppdatera någonting då, men det märker ni! Ska försöka göra mitt bästa! ;)
Min look idag (bara slängde på mig något):
Hollister hoodie
Hollister linne
Hollister jeans!
Absolut inte lite hollister tönt.....:P
 
 
 Behöver tips på bloggar, kommentera tips på blogg! Eller varför inte din egen blogg? :)
 
/Alva

Rengör gummistövlar..!

Publicerat 2012-10-14 12:33:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


 
Hahah, skillnad? Jag har matta hunters, den till höger ser bara lite glansig ut för att den är blöt! 
De behövde verkligen rengöras, heeeehe!!
 
Ska snart åka till stan med mamma!
 
/Alva

Tävling på ztreliin.se

Publicerat 2012-10-14 11:14:06 | i kategori Alva | 0 kommentarer


 
Ojojoj, tänk om just jag skulle vinna, skulle nog ramla av stolen och behöva hämta andan! Har aldrig vunnit på någon såndärn tävling... Önskar och hoppas att just jag någon gång kan få ha riktig tur! :D
 
http://ztreliin.se/2012/october/bloggtavling.html#comment
 
Bilden har också en länk så kommer man till bloggtävlingsinlägget på ztreliin.se/! :)
 
/Alva

Söndag 14:e oktober

Publicerat 2012-10-14 11:10:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Godmorgon på er bloggläsare! 
Vaknade av att min syrra skrek för hon typ ramlade i trappan, suck! Menmen.. Har ätit frukost och pluggat SO i typ 40 minuter. Mamma är på friskis nu men när hon kommer hem så ska vi nog göra lunch och sen åker kanske jag och mamma in till stan och shoppar lite! ;)
 
 
Saknar tiden då jag inte hade klippt lugg! :/ Men håller på och ska spara ut min lugg, vill inte ha lugg för jag tycker egentligen inte att det finns någonting posetivt med mig i lugg!
  • Jag passar inte i det
  • Det är bara jobbigt när man ska rida
  • Det är bara jobbigt om det är varmt
  • Det är jobbigt för man måste klippa den 24/7 om den ska hålla samma länd
  • Det är jobbigt för när jag vaknar så ser min lugg ut som ett enda krull... >_<
 
/Alva

Godnatt för ikväll/inatt bloggen

Publicerat 2012-10-14 00:55:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Känner att det blev lite sen kväll nu... Skypeat med Malin vääldigt länge, för att vara jag ialfl! :P 
Har nog helt ärligt aldrig skypeat så länge utan avbrott!!! :o ? Från 21:02 tills nu... :3
 
 
 
Är verkligen trött nu, som tur är jag redan helt klar, borstat tänderna, tvättat ansiktet, borstat håret, bytt om till pyjamas, fyllt på vatten i muggen brevid sängen! Nu ska jag verkligen bara lägga mig i sängen och sova, kommer nog inte ha särskilt svårt att somna inatt kan jag säga! ;)
 
Planerna för imorgon är inget, om inte något annat dyker upp så tänkte jag kanske städa lite här hemma och se om jag kanske kan tjäna lite pengar? :P Mitt rum behöver verkligen städas, dammas, dammtorkas, dammstugas, torka spegel och det lilla glasbordet!! Och plugga SO för vi har SO prov på Torsdag, och vill ju inte faila helt totalt!
Men hörrni, godnatt på er! 
 
 
 
/Alva

Hundvakt åt sötaste!

Publicerat 2012-10-14 00:14:33 | i kategori Emmie | 0 kommentarer


Sitter och glor på en film, och är hundvakt haha, min mosters mops (3kg)  Våran rottis (50kg) har brottats och ni kan ju tänka er själva hur det gick...
 
Imorgon ska jag rida!
Skulle ridit med Madde och busat lite i skogen men Eftersom jag är hundvakt måste jag komma lite senare så ja, det blir lite senare så, men sånt är livet... Det är bra för mig och Thure också! (Y)
 
 
Men eftersom jag är lite sjuk så tar jag det lite lugnt imorgon... Eller jag är förkyld och har hosta så då blir det som det blir men kör på NoraRundan!
 
/Emmie
 

Bästa pappa!

Publicerat 2012-10-13 23:45:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Bästa pappa klickade hem dessa åt mig för ett litet tag sen!  Hoppas att ingenting blir konstigt så att de inte kommer hem! Heheh, brukar inte beställa saker på internet så ofta, så märker väl vad som händer! ;-)
Men magkänslan säger att uggsen bara måste komma!! :D 
 
Dessa UGG:s är beställda:
 
Hoppas Verkligen att det är såhär mina Uggs som är beställa ska se ut när de kommer fram, inte något annat! 
Ingen aning om hur lång tid, men skulle chansa på runt 1-3 veckor, hahah! 
 
 
/Alva

Tjockar kitkat och nördar skype med Malin

Publicerat 2012-10-13 22:07:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


 
Trycker i mig kitkat och skypear med Malin! ÖÖöh, känner att jag typ ätit lite för mycket chocklad? Men aja, varför inte ta en till? Och en till, och en till chockladbit... Heheh!
 
Typical Lördagkvällar för mig, skype med Malin! Hahah, men kan ändå inte påstå att jag sitter på skype 24/7, är till den mesta dels bara inne på skype när jag har "bestämt" att jag ska skypea med någon! ;-)
 
/Alva

Middag

Publicerat 2012-10-13 20:48:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Såå mysig och god middag! Älg entrecote, hjort filé, haricoverts, rödbetor, beasås, kantarellsvamp sås och pommes! :) 
Såå gott var det!! Riktigt fin och god lördagsmiddag, som det ska vara liksom! ;-)
 
 
/Alva

Lördagkväll

Publicerat 2012-10-13 18:30:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


 
 Håller på och laga mat med mamma, älg och hjort står på menyn! Gottigotti! :D
/Alva

Mellanlandar hemma

Publicerat 2012-10-13 16:20:47 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Hemma nu en snabbis för att mamma ska duscha och för att vi skulle lämna syrran hemma! När mamma är klar så drar vi vidare till forum, ska kolla på lite grejor! Venne riktigt exakt vad det är vi ska kolla på, men det får vi väl se!
Ska väl antagligen kolla på skor till mig och så!
 
Känner att jag inte riktigt kan klampa runt i converse & hunters i vinter och nu när det verkligen känns att det börjar bli kallare! Men är väldigt svår med skor, vill Inte ha vad som helst! Jag har mycket lättare att hitta skor på våren/sommaren än på hösten/vintern! ;-)
 
/Alva

Har så kul i bilen

Publicerat 2012-10-13 15:24:00 | i kategori Alva | 0 kommentarerVäntar på min syrra som har teori på ridskolan, mamma passade på och springa lite! :) Hahah hoppas de är klara snart! ;-)
/Alva

Lådor och fix till rummet

Publicerat 2012-10-13 12:21:00 | i kategori | 0 kommentarer


Idag gick jag och Emmie upp typ 9:30, stekte lite bacon till frukost, heheh! Sen fick vi lite bråttom för jag skulle hänga med mamma för att kolla på fövaringslådor till mitt rum och Emmie skulle hem till sig och så! 
Kom precis hem och köpte 2 kartonglådor till min nya hylla som vi köpte förra helgen och 1 lite större låda!
Lådorna är lite "London inspirerade", tror det blir bra! ;-)
 
Såhär ser lådornas motiv ut:

 
"Step" hyllan: 
 
 
Satt så blev det! Men det blir nog bra! :)
 
Venne, men känner mig lite deppig just nu, har inget att göra idag....... :( Hoppas något som verkar roligt dyker upp, just nu är det bara att vara hemma... :/
 
/Alva

Ny design!

Publicerat 2012-10-13 00:06:00 | i kategori | 0 kommentarer


Äntligen är designen fixad, & headerbilden fixad! Basic svart-vit design med en neutral header!
Man lär sig verkligen en hel del varje gång man håller på och fixar med de dära kodmallarna och allt det där! Svåra grejer enligt oss, hahah. Men tillslut lyckas man ialfl!

Observera att det kan vara en del fel med bloggen nu med ny design, kanske något vi inte sett/märkt själva?
Kommentera eller Mejla oss såfort ni ser något som verkar konstig! Mejlen hittar ni på Kategorin "Kontakt" i menyn!

Vad tycker

Fyrverkerier!

Publicerat 2012-10-12 21:42:00 | i kategori | 0 kommentarerSitter och kollar på Black Beauty hos Alva, hörde fyrverkerier så gick upp på balkongen och tittade! :D Hahah, inte nyår idag, men alltid kul med lite fyrverkerier! :D

BTW: designen är just nu failad, men vi fixar det senare ikväll!
/Emmie & Alva

Here we are again.

Publicerat 2012-10-12 19:44:01 | i kategori | 0 kommentarer


 
 
Tagit några bilder nu, herregud vad man tar bilder, och sen raderar man typ alla, hahah... Men några få bilder blev kvar ialfl! Tanken är att ni inte får se alla bilder nu om ni inte tjatar förstås, hahah! ;-) 
 
Ny headerbild på G, hoppas att vi lyckas fixa en! :)
 
/Emmie & Alva

Bilder på G

Publicerat 2012-10-12 16:48:00 | i kategori | 0 kommentarer


Håller på och ladda upp bilder till datorn och ska redigera dem, antar att ni vill se? :)
 
 
/Emmie och Alva

Fikar på Thelins

Publicerat 2012-10-12 14:45:00 | i kategori | 0 kommentarer


Nu sitter vi och fikar med Alvas lillasyrra på Thelins, riktigt smarrigt! :) 
 
 
Chockladmuffins till Emmie, Mangosorbet + Chockladglass till Alva, smarrigt! ;-)
 
/Emmie & Alva

Iskalla fötter

Publicerat 2012-10-12 10:08:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Efter att jag bloggadd imorse så drabbades jag av ett helvete. Missade bussen, tappade busskortet, hittade busskortet några minuter innan jag skulle börja så fick Springa till skolan. Mina skor blev blöta så sen på gympan jag hade som första lektion blev fötterna typ till is :( Ingen bra start på dagen alltså... :/ /Alva

Hoppningen igår, Lite om idag...

Publicerat 2012-10-12 08:08:39 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Förlåt att uppdateringen igår var usel från min sida.. Berättar lite kort om hur det gick och vad jag gjorde:
Jag hoppade på ute banan, först hade vi två lite lägre hinder och vi hade med mattan som var typ röd på ena sidan och typ "silvrig" på andra sidan, det gick bra, och så hade vi ett annan kryss längre ner på långsidan.
Sen när jag skulle hoppa dem små skutten i andra varvet så hahah, tyckte Sonic att den silvriga mattan var lite läskig, och jag var inte tillräckligt bestämd först så lite långsamt drog han sig in mot mitten och vi typ "missade" hindret. Menmen, sen kom jag igen med lite draghjälp av Josefin och Bronco! Då funkade det finfint! Sen kom jag igen själv och det gick också bra och sen när jag sen efter en stund skulle komma ytterligare en gång till på matthindret så vek han (mitt fel) av igen, men det var för att det kom en häst bakom buskarna liksom precis snett till vänster från oss när vi red som också skulle in på ute banan!
 
Men sen så höjde jag lite åt mig till typ 70 cm och först tror jag att vi klarade det utan att riva, sen kom jag lite fel in på hindret en eller två gånger så då rev vi. Menmen, sen kom jag igen och han klarade det! Vill ju inte sluta med att han river liksom, hahah! ;-)
Sen sänkte jag igen så hoppade Josefin och jag igen! Så vi hade väl hindrena på typ 50 cm för det mesta, bara det att jag tog några språng med Sonic på 70 cm sen! Men jag är riktigt nöjd med Sonics insatts och han var duktig!;-)
 
 
Idag så ska jag och Emmie hämta min syrra på skolan och åka till forum, fixa och bara kolla runt lite där! Mysigt! Sen åker vi väl hem till mig, lagar tacomiddag och bara har det roligt! :)
Tänkte kolla på gina i forum idag, har sett en tröja på deras hemsida som verkar snygg!! :D
 
Finns också i svart! ;-) Klicka på bilden så kommer ni till varan på ginas hemsida! BIG LIKE till kläder med öggna ryggar! :)
 
 
Måste byta om nu, hehehe får inte missa bussen! 
 
/Alva

Schemat Torsdag

Publicerat 2012-10-11 09:00:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Lång dag, men ändå rätt soft lektioner, ingen matte och ingen NO! ME LIKE!!
 
/Alva

Bad hair day...

Publicerat 2012-10-11 07:45:03 | i kategori | 0 kommentarer


Bäääh... Har värsta bad hair day! Aja, pallar inte göra någonting åt det just nu...
Dagens look: Svart/grå jeans Crocker, Tröja Union jack OHIO! 
 
Kom upp 6:35 idag, sååå duktig jag är! Hahah! Nog tidigaste tiden jag har gått upp vääldigt länge kan jag säga!
 
Måste ner och packa ridgrejer och tvätta mina gummistövlar, ska ju till Sonic idag! Jag och Jossan ska förmodligen hoppa! Hoppas att vi gör det, har humöret på TOPP för hoppning idag!
 
Sonic är så rolig att hoppa, han känns så posetiv liksom! Som om han verkligen gillar det! Fina pownie! :D
 
 
Aja, måste dra nu och packa ridgrejer somsagt och sådärå, skjuts till skolan idag --> Lyx!
 
/Alva

Härlig Tävling!

Publicerat 2012-10-10 22:39:40 | i kategori Emmie | 0 kommentarer


Är med på en härlig tävling på http://dressyrmupparna.se om biljeter till "Globen International Horse Show"
 
 
 
http://dressyrmupparna.se/vinn-biljetter-till-sihs/34120#respond
 
Klicka på länken och var med du också!
 
/Emmie

Fan vilken jävla frihet

Publicerat 2012-10-10 21:02:54 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Mejlade min SO lärare och frågade om vi skulle ha prov för det har gått ett rykte i skolan idag om att det inte är prov imorgon, och YYYYYYYEEES fan vad glad jag är... Inget prov, han svarade och sa att provet är nästa Torsdag!
Asso YYYEEES vad jag älskar livet just nu alltså...! HHAHHAHHA
 
Hahah, fail för Emmie som pluggat typ hela kvällen xd Gud vad sköööönt. Nu behöver jag bara plugga lite på spanska glosorna idag, men kan dem typ för pluggade rätt mycket på dem igårkväll! Hahah, gud såååå skönt att slippa känslan att inte behöva sitta och plugga i typ 2 timmar på kvällen och sen gå och lägga sig med ett Dåligt humör! 
 
Ridningen idag:
Fick Pia Lotta, så först blev jag lite irriterad, hahah för ville ju somsagt inte rida "Pia" för hon är så liten.. Heheh!
Och så gick vi ju omkull förra veckan. Men försökte prata med min ridlärare om att byta men hon sa att du kan väl rida henne en sista gång? Och jo, men det kunde jag ju. Jag är ändå nöjd, fick ett förmodligen den sista stunden på Pia Lottas rygg, en massa fina minnen tillsammans, glömmer aldrig första gången jag galopperade på henne. 
Och att jag alltid tyckte att hon var så himlans snabb, nu tycker jag bara att hon är typ ganska pigg, men inte "WOOW OMG HON TYP BARA SPRINGER", hahah för typ 2 år sen tyckte jag att hon var HEEET at rida... Hahah... Man utvecklas om upplever saker och ting på annat sätt med tiden!
 
Lite suddig bild från idag, menmen..
Sötis... ♥ Kommer aldrig sluta gilla henne ändå, hon är en ponny som betyder mycket! En ponny med lite personlighet, men ändå inte helt galen liksom... 
 
Övningen idag:
Underlaget i lilla ridhuset har fortfarande inte lagt sig helt, så vi fick ha en lite "lugn" övning och en övning på rakt spår.
Såhär såg den ut typ:
 
Hahah, det lila strecket är liksom där man ska rida, vi hade först bara bommar på medellinjen men sen så blev bommarna sockerbitar och litet skutt och så. Man började från höger mot den gröna bommen, galopperade över den, hoppade den lilla sockerbiten och det lilla skuttet som var en oxer typ med en "rättuppstående" bom bakerst och ett kryss längst fram! Sen så låg det två bommar rakt "ut" som man skulle runda i svängen mot spåret. Så fick man välja beroende på vilken galopp man red i vilket håll man skulle svänga åt och sen i hörnet runda konen!
 
 
Hahah, jag failade lite för glömmde alltid bort att runda konen, men dem sista gångerna så missade jag det inte, heheh! ;-) (På den lite failade bilden som jag Absolut inte har gjort i en gammal version av Paint så visar bilden den sista grejen med stutsövningen idag)
 
Vi hoppade alltså stuts typ! Roliiigt! Det var verkligen ett tag sen! :D
 
 
/Alva

Kör en "Veckans planering"

Publicerat 2012-10-10 18:58:00 | i kategori Emmie | 0 kommentarer


Måndag: Hmm... kom inte ihåg vad jag gjorde faktist....?
 
Tisdag: Var i Skolan sedan så åkte jag till mammas jobb och vi åkte till tandläkaren...
 
Onsdag: Bästa dagen evvvveeer!! Slutar typ tre, men har bara 4 lektioner (Y)
 
Torsdag: Ingen anning, kanske hitta på nåt med någon?
 
Fredag: Ska kanske vara med Alva (Y)
 
Under Helgen: Får se vad som händer... Ska iallafall rida på Söndag! (Y)
 
 
Gammal bild...Haha, mobba inte mitt leende...
 
/Emmie

sitter hemma och pluggar, blöööh..

Publicerat 2012-10-10 15:53:20 | i kategori | 0 kommentarer


Jepp, somsagt så sitter jag hemma och pluggar... inte kanske det roligaste du kan göra men måste man så måste man ju... Vill ju inte ha ett uruselt betyg...
 
REd inte igår för jag var hos tandläkaren så ja, jag han helt enkelt inte för dem var försenade och jag fick va kvar ett tag för vi var tvugna att prata med dem om lite grejjer och så... 
 
Totalt Boooring...
 
Men, "I Do what i have to do"
 
 
 
 
 
Den bästa av alla!
 
/Emmie

The fat ass påväg

Publicerat 2012-10-10 15:05:29 | i kategori | 0 kommentarer


Hahah nu har jag och Josefin precis hoppat på bussen påväg till stallet! Och med oss har vi våra subway mackor som vi köpte, ah på subway ;) Heheh lite tjocka! xD Fett nervi för vilken häst jag ska få rida på ridskolan idag, bara inte Pia Lotta!:/

/Alva

Hemma på lunchrasten

Publicerat 2012-10-10 11:44:13 | i kategori | 0 kommentarer

Hemma hos Emmie på lunchrasten med Linda och Anosha! Köttbullar och pasta på menyn, heheh ;) Sötis vovven Tsoy! Naw!<3

/Alva

Klar med Svenska frågorna

Publicerat 2012-10-10 11:10:54 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Fick 6 stycken frågor på en bok som vi har läst i Svenskan idag, man skulle välja 3 av dem 6 frågorna och skriva svar. Gick rätt okej för mig, hahah, blev klar först... xd
 
Det luktar spya i hela skolan, igeeen, på NO:n i typ 8:an håller dem på med något "smörsyra" eller nu vad det är så typ ingen kan andas, hahah... USCH! Luktar in åt helvete... :(
 
Har ingen bra biiild så ni får en random bild bara! ;-)
 
/Alva

Onsdag 10:e oktober

Publicerat 2012-10-10 08:25:47 | i kategori | 0 kommentarer


Godmorgon på er! Idag kom jag upp 7:05, hade 2 alarm på! Ett på 7:00 och ett på 7:05... Åt frukost och sen tog jag en dusch, bytte om och fixade mig.. Och nu sitter jag här, vid datorn för en gångs skull!
Bloggningen blir verkligen sååå mycket bättre via datorn, men känner att jag liksom inte kan släpa runt på den 24/7... 
 
Idag har vi somsagt bara tre lektioner, jag klagar inte! Spanska, Svenska och Bild, ändå rätt bra lektioner..! ;-)
 
Idag är dagens look: Piké som jag har fått av Emmie, egentligen en ridpiké som jag brukar rida i, men lugn hörrni, den är nytvättad och 100% ren! Och jeans crocker + hollister kofta, annars fryser jag! ;-)
 
 
Bussen går om inte alltför länge så måste dra... :/ Men hörs senare under dagen, mobiluppdatering får det bli, men antar att det ialfl duger?
 
Åker med Josefin till ridskolan efter skolan idag, vi köper med oss Subway! :) Hoppning idag, är fett taggad!
 
 
 
/Alva

Sova nuu...

Publicerat 2012-10-09 22:51:53 | i kategori | 0 kommentarer
Alarmet inställt på 7 00 som dem flesta vardagarna, imorgon är det Onsdag, hoppning på ridskolan, taggad? Oh ja! <3

/Alva

Lite försenade veckoplaner

Publicerat 2012-10-09 21:00:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Glömde skriva veckoplanerna, måste bli bättre på det! ;-)
(Skriver även om dagen redan har varigt och samma dag som det "är" liksom)
 
Måndag: Sonic efter skolan, red liten övning med 2 bommar och 1 litet skutt gick huur bra som helst och Sonic var glad kille! Pigg och fräsch liksom! :)
 
Tisdag: Bara hem och plugga, sen svenska hollywood fruar på 3:an klockan 21:00, det får ni bara inte missa! 
 
Onsdag: Skönaste skoldagen, slutar 13:45 och har bara 3 lektioner! LIKE THIS DAYY...  :D
 
Torsdag: Sonic efter skolan, jag och Josefin ska hoppa! Taggad! :3 Om det bara inte är för blött på utebanan, hoppas det funkar med underlaget!
 
Fredag: Ska nog va med Emmie, ni kanske ska få lite nya bilder och kanske en ny headerbild, låter det bra? ;-)
 
Har pluggat i typ 2 timmar idag, känner mig såå duktig, hahah... Har nog aldrig pluggat så mycket på en kväll?
Hahah, vissa tror att jag är en "plugghäst", men nääni, långt ifrån! ;-) Jag pluggar ju oftast lite ialfl, annars försöker jag förlita mig på mina egna kunskaper och så får det liksom "gå som det går"! Hahah..
 
 
Aja hörrni, nu börjar ju svenska hollywoodfruar, men hörs senare! 
 
Random taffsnäs bild, jag är den med blå t-shirt och schabrak som ser ut som en rutig picknikfilt... Hahah
Finaste Gilbert, fin på alla sätt, lite sönderkliad man, man vad gör det, jag älskar dig för den du är! 
 
 
/Alva

Matteläxa, check

Publicerat 2012-10-09 17:53:58 | i kategori | 0 kommentarer
Skönt, nu är jag klar med veckans Matteläxa, bara att äta middag, plugga Spanska och SO, sen är jag FRII, hahah...

/Alva

SO, check

Publicerat 2012-10-09 13:55:50 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Våran SO lärare är fortfarande borta så vi har haft en vikarie ett tag, Lars heter han. Men idag hade vi en annan vikarie än Lars på SO:n, någon Patricia. Fast hon var bra! Typ första SO lektionen på länge som jag typ fattade vad vi skulle göra... Heheeeh... :33
 
Sitter utan för Svenskan nu, Emmie åkte precis till tandläkaren, lyllo som får sluta tidigare... :3
Hahah, har ingen bra bild så bjuder på en väldigt passande bild, en bild på våra kaniner som jag hade från jag var 6 år till typ 8/9 år... Aja, svenskan böjar nu, så herroow...
 
 
/Alva

NO, lunch, Matte, SO, Svenska, Science

Publicerat 2012-10-09 10:31:47 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Sitter på NO lektionen nu och håller på och aktivera en massa onlineböcker, seröst, gillar mycket mera "old school", stör mig på onlineböcker..! ÖÖÖööh, så måste man hålla på och zooma, och scrolla hit och dit. Nä riktiga böcker är bättre, Pappersböcker!!! 
 
Vi aktiverade precis, Matteonlinebok, Biologionlinebok, Fysikonlinebok, och Kemionlinebok...
Jobbiiga.... Hahahh... Och nu fick precis klassen fnatt för at tjag skriver så jäkla snabbt... Hahah, vafan jag tycker inte jag skriver så snabbt, menmen,...,Xd
 
/Alva

Plugget...

Publicerat 2012-10-09 10:22:10 | i kategori | 0 kommentarer


-no lektion... Blääh
 
 
Yes men ses sen...
 
/Emmie
 

Öronmuffar & grejer....

Publicerat 2012-10-09 08:43:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Sitter vid busshållplatsen nu, fett kallt ute :3 Idag är det Tisdag, min enda dag i veckan då jag bara ska gå hem och plugga... Ibland skönt att bara åka hem efter skolan och inte ha någon tid att passa... ;) Känns som att det kommer bli dötrista lektioner i skolan idag... Aja, bara jag inte får ont i huvudet idag igen så är jag nöjd ;) /Alva

Migrän

Publicerat 2012-10-08 22:06:15 | i kategori | 0 kommentarer


Idag har jag haft migrän sen typ klockan halv ett, urs! Dagen har annars varit bra, lite jobbiga lektioner, typ Spanska var värst xS Men på mattelektionen skulle vi åka en bit till en fritidsgård för att typ personalen ville visa stället och hoppas att flera ville komma dit!:) Det var mysigt och hahah fan bästa mattelektionen ever, vi fick göra VAD vi ville på fritidsgården, heheh så Emmie jag & Anosha spelade bilspel på X-box, höhö... Geeks?:3 Sen när jag skulle rida Sonic i stallet så hade jag helt Hemskt ont i huvudet!:( Det blev bara värre och värre! Kändes som att jag skulle spy, men hahah det gjorde jag som tur inte! Så först så skulle jag kanske inte rida Sonic alls för att jag hade såå ont i huvudet, men sen så blev det lite bättre så då red jag! Och det gick Toppen! Hade 2 bommar och 1 litet skutt! Sonic var verkligen duktig idag, nöjd med hans insats med tanke på att jag inte mådde 100%! Men nu ska jag sova, och uppdateringen har varit så dålig idag för att jag hade migrän!:( Men nu är det över, Som tur!<3

Hahah, bjuder på en bild på mitt öga, 100 naturligt öga på bilden, hahah... <3

/Alva

Derp & Derpina och lite sånna grejor.. ^^

Publicerat 2012-10-08 11:00:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Hahahhah! Sååååå roliga om man fattar alla... XD 
 
/Alva

På bussen påväg till Måndag

Publicerat 2012-10-08 08:46:26 | i kategori | 0 kommentarer
Idag är jag trött, hahah försov mig 30 min men hann faktiskt utan stress ändå! :) Men hann inte torka håret så lite blött, menmen! ;P <3
Fixade med min nya nyckelring idag:


Heheh, mamma köpte nyckelringen igår på MIO! Tyckte den var gullig!:)

/Alva

Kom inte på någon rubrik

Publicerat 2012-10-07 22:33:01 | i kategori | 0 kommentarer
Ligger i sängen nu och ska sova! Känner mig nöjd med nya grejerna i rummet! Alltsom köptes idag är uppe, förutom hyllan! Den sätter pappa upp när han får tid!:) Varit en bra dag, en chill dag... Men känner ÅNGEST för kom precis på att vi har spanska-glosor tills på Torsdag och seriöst, pallar inte!:( Och SO prov, känns som att veckan som kommer nu kommer gå skit i skolan, jobbigt nytt kapitel i matteboken, mer tjat om massa prov och SO prov och Spanska glosor och sen kommer vi SÄKERT få engelska läxa den här veckan, säkert Svenska oxå.... Hahah, hatar skolan! Xd <3 Aja, är trött nu så godnatt på er! Tog bara en random bild, ska sätta på fler pärlor sen, men pallade inte ikväll! Heheh :3

/Alva

srry...

Publicerat 2012-10-07 19:58:18 | i kategori Emmie | 0 kommentarer


...för Skitdålig uppdatering men vart hos pappa... No explanasion....
 
Idag red jag med Madde/Madicken  Malin/curre Och jag och lilla Thure..
 
DEt var jättekul! jättePigga hästar!
 
 
 
På slutet så stod Curre och stegra när det kom en traktor bakom och då fick ju också Madicken och thure fnatt...
 
Så både Thure och Madicken stack och sedan så slängde Thure av mig, haha han sprang iväg och bockade, haha sööt.
Men somsagt lite svårt att hålla sig kvar då...
 
Älskar honom för den han är.
 
/Emmie

Halvvägs

Publicerat 2012-10-07 18:27:43 | i kategori | 0 kommentarer
Fick ett par hörlurar av min syrra! För mina förra som hörde till min mobil har varit borta i typ 1,5 år! Ville pimpa lurarna med pärlor i rosa och, hahah rosa! ;) Halvvägs, kommer inte palla göra hela lurarna med pärlor, bara den övre delen av lurarna, vad jag pallar ikväll ialfl!;) Såå jobbigt, skär mig på pärlorna och typ blöder under naglarna, men jag är en envis liten jäkel som inte tänker ge upp nu!

/Alva

MIO, IKEA, MIO, ICA

Publicerat 2012-10-07 15:42:06 | i kategori | 0 kommentarer


Först var vi på MIO, sen IKEA och nu ska vi precis åka tillbaka till MIO för vi kom på att vi ska ha några korgar eller lådor att lägga grejer i den nya hyllan!;D Vi tyckte inte att IKEA hade så bra korgar och så... Mina föräldrar har verkligen lagt ner mycket för att fixa i mitt och syrrans rum!


Bilen är lite bombad med grejer...;)

/Alva

På IKEA

Publicerat 2012-10-07 14:32:27 | i kategori | 0 kommentarer
Nu är jag på IKEA och ska köpa typ garderobsbelysning och så... ;) Köpt lite grejer på MIO, visar allt sen! -Lämnade tillbaka sackosäcken, kände att jag inte hade så stort behov av den och tror inte den skulle få plats i mitt Pyttelilla rum! Mitt rum är en liten kvadrat ;) <3

/Alva

Tips:

Publicerat 2012-10-07 14:00:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Ni som läser bloggen och kanske vill bläddra till tidigare inlägg, gå in på kategori "Allmänt" och läs bloggen från den kategorin så kan ni bläddra längre bak! :D Bara ett tips till er läsare!
 
Har ni några idéer för att göra bloggen bättre eller har ni kanske några frågor? Mejla till:
emmieochalva@hotmail.com vi svarar på alla frågor och alltid tacksamma för tips! OBS!: Såvida det inte är alltför oseriösa frågor eller så! Antar att ni fattar liksom!! ;-)
 
 
/Alva

Sackosäck

Publicerat 2012-10-07 13:25:27 | i kategori | 0 kommentarer
Sitter och njuter av den här sackosäcken på MIO... ^^ Ska köpa en! Kommer nog ägna en hel den tid i den här säcken! :D <3

/Alva

Tidig lunch

Publicerat 2012-10-07 12:57:31 | i kategori | 0 kommentarer


Pizza hut lunch, hahah känner mig väldigt tjock som ätit pizza 3 gånger den här veckan, hahah! xd Menmen jag behöver ändå gå upp lite i vikt så spillerill! ;) <3

/Alva

Heron City

Publicerat 2012-10-07 12:03:32 | i kategori | 0 kommentarer
Ska till Mio, IKEA och XXL idag I kungens kurva! (heron city)! ;) <3 Är där med familjen nu!

/Alva

Pizzarester till frukost!

Publicerat 2012-10-07 10:37:16 | i kategori | 0 kommentarer
Kvartarna som blev kvar av pizzan igår la vi i kylen och värmde upp dem i ugnen, hahah gott! ;)

/Alva

Sova nu

Publicerat 2012-10-07 01:25:36 | i kategori | 0 kommentarer
Nu ska vi sova problemet är väl bara att jag känner mig ganska piggilin just nu, menmen! Tror jag lär somna direkt ändå XD <3 Hörs imorgon!

/Alva

Filmtime!

Publicerat 2012-10-06 21:33:09 | i kategori | 0 kommentarer

Heheh, lite bilder vaah... ;3 Kände att uppdateringen har varit så dålig så tog några bilder ;) Nu har vi fyllt sillslutan med godis och Trocadero flaskan framme och filmen är på, nu ah det bara att trycka på play knappen och kolla på Avatar i 2 timmar och 42 min, hahah ;D <3

/Alva

Köpt pizza

Publicerat 2012-10-06 18:49:33 | i kategori | 0 kommentarer
Pizzakäk till middag, yummie! :D <3

/Alva

Vacker alltså, väldigt vacker...

Publicerat 2012-10-06 16:19:10 | i kategori | 0 kommentarer


Hahah, TÖNT är jag.... Hahah, när jag hoppade 85 cm i trädgården, så cool jag är, eller hur?
HAHAH NOOOOT XD Jag är en LOSER... Mitt rekord på "hästhinder with my own legs" är 95 cm på Malins bakgård i stan, hahah xD
Jag är en loser, menmeeen... xD Bjuder! ;)
 
/Alva

Från Slussen till Forum!

Publicerat 2012-10-06 13:41:34 | i kategori | 0 kommentarer
Hoppade precis på bussen och är nu påväg till Forum för att möta upp Josefin där! Vi är väl där en stund och kollar runt lite, sen åker vi nog hem till mig!:D
Förlåt för såå tråkig uppdatering idag... Ska försöka ta lite roligare bilder sen! <3

/Alva

Mitt i stan

Publicerat 2012-10-06 12:53:41 | i kategori | 0 kommentarer


Strosar runt i stan, nej urbanoutfitters var verkligen ingenting för mig!;) Påväg till gallerian och Hollister just nu!

/Alva

Påväg till stan

Publicerat 2012-10-06 11:41:04 | i kategori | 0 kommentarer
Sitter på bussen nu påväg till stan, till urbanoutfitters! hörs senare!

/Alva

Lagom trött, lagom glad!

Publicerat 2012-10-06 00:32:16 | i kategori | 0 kommentarer
Varit en rätt bra Fredag, kanske inte den bästa "all time my life" men inget jag direkt kan säga har varit dåligt med liksom!;) Den här helgen tänkte jag ha flätor typ hela tiden, venne om det är så men det känns som att det är bra för håret på något sätt! Tänkte försöka sova nu med mina 2 så väldigt vackra flätor nu, hahah... Sov gott på er!

/Alva

Mitt hår typ varje morgon..:

Publicerat 2012-10-05 23:56:02 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Hahah.. Så sant alltså... Älskar sånnahära klockrena citat, hahah.. Satt och kollade massa sånnhär! Satt själv i datarummet och asgarvade, hahah forever alone! ;-)
 
/Alva

Urbanoutfitters

Publicerat 2012-10-05 22:55:12 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Butiken jag funderar på att åka till imorgon heter urbanoutfitters, typ iiingen aning egentligen om vad det är för butik, men mamma sa att jag vore kolla deras hemsida för ett tag sen, kollade den och såg en del coola plagg!
Inte för att dissa butiken men vissa grejer var bara helt random, men hittade vissa riktigt coola grejer! ;-)
Jag förlorar ju ingenting på att åka dit och kolla! Får se om det blir imorgon, för mamma kan typ inte följa med för pappa ska åka med min farbror och stänga igen vårt landställe för i år... Och sen ska ju min syrra på ridning så då ska mamma med dit och sen så ska ju jag träffa Josefin! 
 
Jag tycker att det är coolt med plagg som har öppna ryggar! Lite speciellt och snyggt! (Kläder från urbanoutfitters) Klicka på bilderna!
 
 
 
 
 
 
 
Tycker att det fanns lite coola grejer, alltid värt att åka dit och kolla! ;-)
 
Vad tycker ni om urbanoutfitters? Kolla på deras hemsida: ---> urbanoutfitters <---
 
 
/Alva

Helgplaner

Publicerat 2012-10-05 22:14:34 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Srry för att det inte varit så bra uppdatering idag, men helt ärligt, jag har inte haft någonting att skriva om? :S
 
Har kollat på x factor typ hela kvällen med familjen, mysigt! :) Venne riktigt om jag är världens "fan" av x factor, känns som att alla sånnadära "sångprogram" är ganska uttjatade, menmen, det duger alldeles utmärkt en Fredagkväll för mig! ;-)
 
Helgens planer:
Lördag: inga planer för förmiddagen direkt, ska kanske åka till en klädbutik i stan! Men får se! Sen ska Josefin komma hem till mig och sova över, planer är att vi ska kolla på Avatar och bara ha kul! :)
 
Söndag: Hahah, inga planer, bara softa lite kanske? ÖÖÖÖÖH, måste plugga inför SO prov, men venne om jag pallaaaar... Är fett shoppingsugen, så om det inte blir någon shopping imorgon så kommer jag vela kolla lite på söndag! ;-) Känns som att det var ett tag sen jag köpte något nytt nu, och nytt behövs Alltid!
 
 
/Alva

Hemma nu då...

Publicerat 2012-10-05 16:30:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


(Vacker mobil jag haaaaar)
 
Hemma nu dåå... Sitter och latar mig i soffan och bara njuter av att det är Fredag! 
 
Vi hade NO prov idag, gick helt okej faktiskt... Med tanke på hur lite jag hade pluggat *host host* heheheh...
Sen fick vi reda på svaren på Matteprovet som vi hade i Tisdags, jag hade 2 fel, så ganska nöjd!
Det högsta man kunde få på provet var betydet "C" och jag fick ett starkt C så jag är ändå ganska nöjd, hade ju inte kunnat få högre betyg så :)
 
Hade 2 slarvfel, 2 riktikt fula slarvfel!! Åååh... :( Jag sätter ofta ganska mycket press på mig själv, vill ha bra betyg, faktiskt... Kanske låter lite själviskt men i Matte tror jag att jag faktiskt har potencial för att få ganska bra betyg, jag måste bara kämpa lite liksom.. 
 
ÖÖÖÖh, om jag inte hade failat med 2 slarvfel hade jag haft alla rätt... Det hade jag önskat, menmen. Ska försöka tänka på att inte göra ett ända slarv nästa matteprov! ;-)
 
 
/Alva

Varit med tjejerna

Publicerat 2012-10-05 15:24:00 | i kategori Alva | 1 kommentarer


Varit med Emmie Linda och Anosha i forum i typ drygt en timme, men nu är jag påväg hem! <3Srry för att det verkligen inte har varit bra uppdatering, men tänkte blogga mer när jag kmr hem!;) /Alva

Fredag

Publicerat 2012-10-05 08:41:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Äntligen fredag! :D Det ända med den här dagen är att vi ska ha NO prov och Mattelektion , heheh! Måste plugga NO på bussen nu! /Alva

Såå trött

Publicerat 2012-10-04 22:37:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Torsdag är över vilket innebär att imorgon är det Fredag, den Bästa dagen! :D När man slutar skolan på fredagar så känner man känslan av frihet, hahah... Att få HELG och kunna ta det lugnt och bara chilla... Men nu står först av allt på listan att lägga mobilen på laddning, släcka lampan och blunda. Godnatt på er /Alva

Kanelbulle-tajm

Publicerat 2012-10-04 21:37:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Hahah, äntligen sätta sig vid köksbaren och ta sig en nyvärmd bulle! Värmde den i ugnen, smarrigt! :D <3Uteritten med Sonic gick bra! Han var riktigt pigg och glad kille! Mysigt att komma ut och bara ha kul ibland liksom! <3Fina Sonic! <3/Alva

Ut och rida!

Publicerat 2012-10-04 18:22:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


/Alva

På bussen

Publicerat 2012-10-04 16:37:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Sitter på bussen påväg mot ett ställe där jag sen byter buss till en som är mot stallet! :) Josefin är redan i stallet och ska typ mocka Broncos box, sen när jag kommer mockar jag väl min, sen äta fort och sen FIXA HÄSTAR och RIDA UT!!!! Seriöst, Måste bara komma ut idag, skulle kännas så grymt skönt med en uteritt! /Alva

Hööks JH kollektion

Publicerat 2012-10-04 14:15:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Hööks JH kollektion tycker jag har riktigt fina grejer! Ser lite mer exlusivt ut än crw (classic riding wear), men ändå inte så dyrt! :) 

Tänkte visa lite grejer från JH kollektion som jag tycker är fina, finns alltså mer än vad jag kommer visa! ;-):
 
(Klicka på bilderna så kommer ni direkt till varan på hööks hemsida!)
 
För hästen:
 


              Lädergrimma 529 kr             Grimma med fleece (finns i marin/brunt) 129 kr
 
                            
                                             Allroundschabrak 369 kr Marin / Brunt
 
 
                                            
 
                                                Allroundschabrak 329 kr Marin / Brunt
 
 Ländtäcke 349 kr marin
 
 
För ryttaren:
 
 
                                               Ridbyxor 649 kr                        
 
        
            Stickad tröja 249 kr                                       Hoodie 369 kr                
 
     
 
                  Jacka 799 kr                     
 
  
                                             Mössa 129 kr
 
 
Observera bara att vissa av priserna alltid kan ändras och att priserna kan variera beroende om det är juniorstorlekar eller vuxenstorlekar! :)
 
Skulle inte ha några som helst problem om Hööks skulle skicka hela deras JH kollektion till mig, stilren, exlusiv, fin och härlig kollektion tycker jag det verkar vara! :D
Det mesta är ju i matin/brunt, jag är mest en "marintjej" så jag diggar marin! Men brunt är fint det med! ;-)
 
/Alva

Musikhistoria suger

Publicerat 2012-10-04 11:48:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Jag tänker faktiskt inte plugga ett skit inför musikprovet nästa vecka, bryr mig inte om någon jävla Ludwig van Beethoven... Seriöst? "Det kallas allmänbildning?" men jaha? Vad har jag för nytta i livet att veta någonting om det? Nä, musikhistoria tänker jag inte sattsa på, inte alls.. Bara försöka att inte få F, sen är jag nöjd..
Hahah... Just nu på musiklektionens så ska vi lyssna på det häär:
 
 
/Alva

Torsdag --> Sonic

Publicerat 2012-10-04 10:00:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Idag är det min medryttardag hos Sonic!! ♥ Ska bli kul och få träffa sötisen igen! ♥ Hahah, även om det var senast i Måndags! Men det är alltid kul och få åka dit! 
Hoppas inte Sonic & Bronco är så leriga, hahah, då blir man på sämre humör... :(
 
Hahahah, puss på dig Sonic! (Bild från i Måndags)
 

/Alva

Engelska jaooo..

Publicerat 2012-10-04 09:23:00 | i kategori Emmie | 0 kommentarer


Sitter med Anosha Alva och Linda i caféterian, liktoin nu
 
 
/Emmie

Kanelbullensdag!

Publicerat 2012-10-04 07:57:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Godmorgon på er, idag är det kanelbullensdag! Hahah x3! Idag kör jag på en vit-grön look... Kanske lite väl vårig, men vad spelar det för roll? >_< Idag ser vädret ut att vara dåligt.... Hoppas att det blir bättre under dagen!/Alva

Godnatt

Publicerat 2012-10-03 22:24:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Godnatt på er, den här dagen är slut nu, känns som en rätt bra dag ända, Spanska, Svenska till pizzerian på lunchrasten (håltimme) och sen bild! /Alva

9:e avramlingen och 2:a gången på Pia-Lotta

Publicerat 2012-10-03 21:35:20 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Hahah, vad ska man börja? Nä, men vi red markarbete i lilla ridhuset och för typ 1,5 vecka sen så bytte dem underlag där. Så underlaget har väl kanske inte lagt sig till 100% än. Men vi red markarbete och skulle svänga upp i galopp mot galoppbommarna och något som jag aldrig varit med om tidigare eller faktiskt sätt hända med någon ryttare på "in real life" att hästen välter.
 
Såhär såg övningen ut (galoppbommarna, det fanns fler bommar uppe men dem visar jag inte nu.)
 
Vi skulle rida 3 galoppsprång mellan varje bom och jag kom där i galopp, svängde en helt vanlig sväng och underlaget släppte. Det gick väldigt väldigt fort och Pia Lotta välte. Det var ju liksom ingen riktig vältning som hästar på typ OS fälltävlan -terräng liksom, att det ramlar och det ser dödshemskt ut. 
Grejen är att Pia Lotta är ju kanske 115cm i mankhöjd och jag är liksom typ 165 cm lång, så ni kan ju fatta? Jag är för stor för henne. Jag har inte bett om att rida Pia Lotta, jag har fått Pia Lotta av min ridlärare, så det är hennes uppgift att bedömma om hon tycker att jag får rida ponnyn eller inte.
 
Men där det röda strecket på bilden är så hände det, jag är ju alldeles för lång somsagt så det gjorde nog lite också. Jag är för lång, underlaget kanske inte har lagt sig helt än så Pia Lotta välte. Allt gick bra med mig, jag kom upp snabbt, men kände tyngden komma och mitt ben kom under henne. Men jag kom loss fort och har inga som helst skador eller så! Vi pratade lite med henne och sen satt jag upp och fortsatte lite försiktigt. 
 
Känns som att B-ponny tiden är helt över, är för lång liksom, utan tvekan! ;-)
Andra i ridgruppen instämmer på att det inte var någon häftig sväng jag red alls, så jag känner inte att jag bär någon skuld på att hon välte, men för lång är jag, det vet jag. Men jag rider den hästen det står på pappret att jag ska rida, så är det bara.... 
 
 
Det kan hända alla, det kunde ha hänt vem som helst, det kan hända när som helst!
Hoppas bara att ni där ute förstår att det lika gärna hade kunnat hända er! 
 
Pia Lotta är så gullig, en söt liten ponny med personlighet! Jag är inte rädd för det som hände idag,jag satt upp igen och fortsatte, men kanske ville ta det lite lugnare, inte precis racea på liksom! ;-)
 
 
/Alva

Sitter hemma pluggat lite No...

Publicerat 2012-10-03 18:50:00 | i kategori Emmie | 0 kommentarer


 ...Bläh, inte kul...
 
På Söndag blir det uteritt och ah pappa i helgen!  
Men ska äta nu hörs!
 
/Emmie

Regn

Publicerat 2012-10-03 14:41:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Åkte hem efter skolan, varit hemma nu i typ en halvtimme, bytt om och så;) Och just nu sitter jag vid busshållplatsen, och Fy vad det regnar :("Regn regn ge dig av, men kom igen en annan dag..." x) /Alva

10 min kvar till bild

Publicerat 2012-10-03 12:38:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Sitter och chillar i skolan dem sista 10 minutrarna av lunchrasten... Bild om 10 min, sista lektionen weyy!/Alva

Vi fick klubba! XD

Publicerat 2012-10-03 12:06:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Hihi xd /Emmie & Alva

Pizzalunch

Publicerat 2012-10-03 11:47:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Vardagslyx med Emmie, Linda och Anosha <3/Alva

Blond, Brun, Blond

Publicerat 2012-10-03 10:23:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Hahah Felicia flätade ihop Amelias, mitt och Lindas hår, hahah /Alva

Schoooolll

Publicerat 2012-10-03 10:05:00 | i kategori Emmie | 0 kommentarer


 
 
Min sötnos.
 
/Emmie

Vid busshållplatsen

Publicerat 2012-10-03 08:39:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Sitter just nu vid busshållplatsen och väntar på bussen, och BRR vad kallt det är ute idag :3 Dagens look: Tröja Hollister typ 300 kr kanske?Jeans Hollister 500 kr+Jacka Fjällräven och skor converse... Basic style idag, skönt. Lite jobbigt för min lugg är helt störd idag, hahah xD /Alva

Nybäddat

Publicerat 2012-10-03 07:50:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Kom upp i tid idag, WEYY! Idag är det bästa skoldagen, Onsdag! 3 lektionen och 1,25 timmes lunch!Måste borsta tänderna och så, men brb!/Alva

Tisdag över, Onsdag imorgon och Torsdag kanelbulledagen

Publicerat 2012-10-02 22:48:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Ibland kan mina föräldrar undra hur sent jag egentligen lägger mig och vad jag håller på med på kvällarna i mitt rum? x) Jo, jag städar, faktiskt, plockar och donar och ser till att allting ligger prydligt på sin plats! Det har faktiskt blivit som en vana för mig sen mitt rum blev fixat, vill ha allt 100% perfa, men känner att jag faktiskt behöver städa ordenligt i helgen typ. Damma, dammsuga och plocka och dona lite till ;) Det kan man nog aldrig göra för mycket av? Aja, godnatt på er! /Alva

Barbackaritten igår

Publicerat 2012-10-02 20:45:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Srry att jag inte skrev om hur det gick när vi red igår kväll men hann verkligen inte... :(
 

Jag och Josefin red på utebanan barbacka! Jättemysigt! Jag övade mest på halter, lite galoppfattningar och typ skänkelvikningar och så! Vi red inget hårt pass direkt utan mest ett ganska lugnt och mysigt ridpass!
Sonic var pigg och glad! Jättekul att han var så pigg, han har varit lite seg på sistatiden när man rider dressyr, men idag var han pigg! Det kanske inte direkt var "dressyr" vi red igår, för vi var ju barbacka men vi red ju faktiskt dressyr barbacka! Men han verkade tycka det var kul och rida barbacka och slippa sadeln! :D Och jag tycker också att det var jättemysigt! ;-)
 
 
Vi tog med oss kameran och fotade lite, jag såg ju som vanligt ut som värsta mongot men bjuder på en bild ändå! ;-)
 
Sonic så fin i sitt fleecetäcke! ^^ Måste sluta skriva nu, Svenska hollywoodfruar juu!!
Det får jag bara inte missa! xD ♥ 
 
/Alva

Helvete

Publicerat 2012-10-02 20:16:19 | i kategori Alva | 0 kommentarer


ÖÖÖÖÖÖH.... Måste plugga lite med inför NO provet på fredag om jag ska hinna se på Svenska hollywoodfruar, men ööh pallar inte... 
Aja, men måste plugga nu, sen bloggar jag senare om jag hinner innan  svenska hollywood fruar om hur ridpasset med Sonic gick igår!
 
/Alva

Påväg hem

Publicerat 2012-10-02 18:38:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Emmie har ridit klart och så nu och vi sitter just nu i bilen påväg hem!:) Tänkte skriva lite om hur det gick när jag red Sonic igår sen när jag kommer hem!:)/Alva

2 månader

Publicerat 2012-10-02 18:00:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Om 2 månader sitter jag och Emmie på globen horse show! Längtar!
 
 
/Alva

På bussen påväg till Emmie & Thure

Publicerat 2012-10-02 16:11:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Sitter på bussen nu påväg till stallet där Thure står!:) Åker just nu på motorvägen, verkar vara lite kö... :(( Hoppas att ni tycker att det är okej med att jag har mobilbloggat en hel del på sistone, men tyvärr så är det liksom det ända sättet att blogga på om jag inte har någon dator!/Alva

Sista lektionen --> Science

Publicerat 2012-10-02 15:42:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Emmie slutade tidigare än mig för hon hade inte profilval! men jag åker ut till stallet senare an henne! men så träffar jag henne där!:) /Alva

SO med Lars

Publicerat 2012-10-02 12:40:40 | i kategori | 0 kommentarer
SO läraren Peter är inte här? Så vi får ha Lars som vikarie! Hahah LARS!! :D. Alva följer med till min ridning sen!
/Emmie och Alva

Jag är så duktig...

Publicerat 2012-10-02 12:34:00 | i kategori Alva | 1 kommentarer


Som sitter och kladdar så "vackerk" på mitt NO block på lektionen... Hahah vet att jag ritar helt hemskt gräsligt, menmen... :3/Alva

Barbacka idag!

Publicerat 2012-10-01 18:24:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Väntar på maten i mikron med Jossan!

Publicerat 2012-10-01 17:32:59 | i kategori | 0 kommentarer
Engelska lektion

Publicerat 2012-10-01 14:40:06 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Äntligen är våran ordinare engelskalärare/mentor här! Så skönt! Han har varit pappaledig så vi har haft Lars, en vikarie. Lars hade inte riktigt någon struktur på klassen, heeh :3
Slutar nu! Så tjooo på er! Tagga stallet!

Sonic idag

Publicerat 2012-10-01 11:38:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Idag är det stallet med Josefin på schemat! Ska bli kul! Hoppas vi kan rida ut?? Känner mig inte så sugen på dressyr just nu, hehheh :33 Hoppas verkligen att Josefin också vill rida ut! Xd 
 
(Bild från Google, Sonic och Maja på Täby!:) Hoppas det inte gjorde något att lite av du kom med Maja!<3)
 
/Alva

Barbacka hoppning i Globen 2011

Publicerat 2012-10-01 10:00:00 | i kategori Alva | 0 kommentarer


Woooww! Snacka om att min sitts barbacka är LÅNGT ifrån dem hära ryttarna! Ni bara Måste kolla på videon!
Man ser ju knappt om dem rider med sadel eller inte!
Spännande klipp! Kolla på det! Klicka på bilden:
 
 
Heja Pontus!! ^^
 
/Alva

"Kommentaren"

Publicerat 2012-10-01 08:54:27 | i kategori | 0 kommentarer


Blir lite deppig men tänkte bara säga att du som lämnade kommentaren läser antagligen bloggen? :)
 
Och det här med martingal var ju en totalt onödig sak att säga men eftersom du skrev det så ja...
 
martingal är till för att hästen inte ska kunna ta upp huvudet i luften och springa i väg, så det är absolut inte självklar att böjer halsen.
 
två bilder.
 
 
 
 
en bild där han huvudet normalt som han kan ha, och han kan absolut höja det ännu mer om han vill.
 
 
en bild där han böjer halsen lite, så snälla ni håll inte på...
 
/Emmie

finfn ponny!

Publicerat 2012-10-01 08:46:20 | i kategori | 0 kommentarer


Är lite dppig just nu, men men.
 
Red ut med madde och vi hade superkul, och båda hästar var super pigga och hoppade övervarje dike dem kunde! haha söta! (Y) 
 
På slutet så var det världens dike och äng efter så först så hoppade madicken över med världens skutt sen kommer Thure efter och tog också världens skutt och han sprang såklart ut på ängen och började bocka, haha så söööt...
 
 
 
 
anledning till martingal som ni ser på bilden var att vi red ut.
inga kommentarer om det.
 
/Emmie