slide show


Tandställning! JAA!

Publicerat 2012-10-23 15:21:00 | i kategori Alva | Lämna gärna en kommentar!


Älskar tandspeciallist Krister! YEEY! Jag ska få tandsällning, SÅ GLAD! Kan typ inte beskriva! 
Nu är säkert eran tanke: "Hahah, wtf? Vad vill hon ha tandställning för, liksom inte direkt så kul?"
 
Fattar att du tänker så, men för mig och min familj är detta ett superbesked! Mina tänder är snea och har problem med de.. Gör ont och det pressar hit och dit, känns som en ända röra! Hade en visning för tandregleringspeciallist i våras, men då bedömde de att jag var precis på gränsen, så det blev ett nej.
 
De sa att man måste ha bettfel om man ska få tandsällning av staten eller att man har andra liksom väldigt stora skäl eller att verkligen alla tänder är helt KAOS, KAOS, KAOOS! 
 
Jag har inget bettfel, men snea tänder. Trångt är det. (Ärvt det av pappa, hahah.) Och, jag "lider" lite av detta med mina tänder, det spänner ihop liksom i käken och så. Har testat bettskena det hjälper inte, jag gnissar inte tänder, ialfl inte just nu..! 
 
Men efter beskedet "Nej" i våras så bad vi nu om ett nytt försök. Min tandläkare lät skeptisk men han klickade några bilder och skickade till tandregleringsspecialisten ändå. Han sa att vi kunde räkna med ett nej, liksom typ 5% chans att han skulle säga nej..! Men idag var jag ju hos tandläkaren, tandregleringsspecialisten och min ordinarie tandläkare på plats. Han sa såhär:
 

*Först tittade han på mina tänder såklart, hahah.*
"Ah, det här är ett gränsfall... För vi ger oftast bara tandställning till de som verkligen har problem och inte kan använda sin tuggapparat, inte för skönhetens skull. (Jag har ju somsagt inget bettfel.)"
 
*Han tittade vidare, böjde sig upp och tittade på min ordinarie tandläkare. De hade någon blick med varann som jag inte riktigt förstod.*
 
"Men jadu. Det är inte lätt att veta vart man ska dra den hära gränsen för om man ska få tandställning eller inte. Men i det här fallet, hm,, du tippar över på den goda sidan!"
 
 
*JAAAAAAA!* var min tanke! Min ordinarie läkare stod i hörnet och log. Såg också att min pappa totallog i andra hörnet han med. Hahah! Han blev väl glad, att hans unge inte ska behöva gå runt med trånga och snea tänder och gnälla. Dessutom så slipper vi behöva betala och spara ihop pengar för att köpa tandställning Själva vilket kan kosta upp mot 30 000 kronor. 
 
Så glad över detta besked. Vi kommer att få ett brev hemskickat och så! Så antar att allt är klart. Men självklart så vet jag ju inte, man vet aldrig om de ångrar sig dedära tandläkarna! xP

 
I'm so happy! ^^
 
 
 
/Alva
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback